Camioanele românești, atacate în Franța – marfa românească, aruncată pe

Posted on ian. 27 2024 - 11:22pm by petre

România este victimă în protestul fermierilor din Franţa, care devin violenţi.

Agricultorii au atacat camioane româneşti, au aruncat marfa pe jos şi au călcat cu tractoarele carnea adusă din ţara noastră. Şoferii acuză jandarmii şi poliţiştii că asistă impasibili la distrugeri.

Mai mulţi români care au fost victimele violenţelor au povestit pentru Observator coşmarul prin care au trecut.

 

Camionul cu numere româneşti din care fermierii aruncă pe şosea carne de pui a fost oprit de protestatari pe o şosea din apropiere de Lyon. La volan era Romina Badea, iar lângă ea stătea soţul ei, care era şoferul de schimb. Amândoi au privit neputincioşi cum agricultorii furioşi le distrug toată marfa – 10 tone.

 

La incident au asistat şi jandarmii francezi, dar n-au intervenit
În lipsa unui proces verbal, compania care deţine camionul se teme că nu va fi despăgubită pentru marfa distrusă de protestatari. Ministerul de Externe a luat legătura cu autorităţile franceze pentru a lămuri problema.

O altă victimă a protestatarilor francezi a fost Viorel Doroftei. Bărbatul transporta 20 de tone de grâu tratat pentru însămânţare. A cerut în zadar ajutor de la poliţiştii şi jandarmii care priveau scena.

Protestatarii francezi care au distrus marfa românească s-au răzbunat, fără să ştie, pe nişte colegi de suferinţă. Şi transportatorii de la noi au pornit o revoltă acum două săptămâni, nemulţimiţi de preţul motorinei, subvenţiile mici şi importurile masive.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author