Biserica românească din Ierusalim, atacată de un fanatic – autoritățile israeliene promit că autorul va fi adus în fața justiției și că vor acoperi pagubele produse

Posted on feb. 6 2021 - 4:59pm by petre

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios.

Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică.

Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta şi la final a distrus camera de supraveghere.

Ambasada Israelului a transmis după vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim că autorii vor ajunge cât mai curând în faţa justiţiei și că autoritățile israeliene vor acoperi paguba.

Patriarhia Română a reacţionat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios.

Reprezentanţii instituţiei vorbesc despre rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu.

Patriarhia Română mulţumeşte şi pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului şi autorităţilor israeliene care au reacţionat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi şi minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice.

La întrebarea „Cum să lecuieşti un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz. Într-o societate care preţuieşte înţelept respectul pentru alteritate, lectura şi rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înţelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturităţii şi al aristocraţiei de tip moral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Comments

comments

About the Author