Bănățenii sunt așteptați cu purcei la proțap, ceaune încinse, struguri, must și vinuri alese, carnaval și distracție la cel mai mare eveniment al toamnei din Vârșeț

Posted on sept. 8 2023 - 4:44pm by petre

Orașul Vârșeț și Organizația turistică din Vârșeț organizează, în perioada 14-17 septembrie 2023, cea de-a 65-a ediție anuală a „Zilelor recoltei” sau „Zilele culesului de struguri”.

„Zilele culesului de struguri”, sau așa cum spun localnicii „Grozdjebal”, este cel mai mare, cel mai vechi și cel mai vizitat eveniment turistic și de afaceri din această regiune.

Un program bogat, de înaltă calitate și diversificat va satisface gusturile a peste 100.000 de vizitatori. Concerte, expoziții, mascarade, concursul pentru „Zeița vinului”, marele carnaval internațional, vin și cârnați la fiecare pas. Cel mai interesant este momentul când strugurii „cad” din cer. La sfârșitul carnavalului avionul trece peste piețele din centru orașului și aruncă parașute mici unde de fiecare este atârnat câte un strugure cu număr și fiecare număr este un premiu (sticlă de vin, tricou, struguri, bilete pentru carusel sau mașinuțe… Pentru copii parcul de distracții iar pentru adulți „Drumul vinului” unde să vizitează cramele din împrejurime și degustează cele mai delicioase vinuri. În fiecare an, al treilea weekend din Septembrie, întregul oraș miroasă a struguri, vin și cârnați copți.

Bineînțeles că la loc de cinste vor fi și în acest an specialitățile culinare, bunătățile la grătar sau ceaun, care fac deliciul miilor de vizitatori anual.

Evenimentul „Grozdjebal” are o tradiție îndelungată și are loc în fiecare an, în al treilea weekend din septembrie. Prima expoziție de vin din Vršac a avut loc în taverna „Kod dva ključ” în 1857.

De ”Zilele culesului de struguri” sunt promovate în mod deosebit asociațiile locale, în primul rând vinificatori și viticultori care își vor prezenta activitățile și produsele la standuri ”strada vinurilor” amenajată în centrul orașului.

Comments

comments

About the Author