Bănățenii, așteptați la Vârșeț la Festivalul Vinului VIDEO

Posted on mart. 14 2019 - 6:04pm by petre

Timișenii și nu numai sunt invitați să ia parte la festivalul de vin VINOFEST – Vârșeț 2019, eveniment devecnit tradițional în Banatul de dincolo de graniță.
Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de vin VINOFEST – Vârșeț 2019, care sărbătorește tradiția viticolă a zonei, se va desfășura anul acesta pe data de 22 și 23 martie, amănuntele fiind prezentate publicului din Banat printr-o conferință de presă organizată joi la restaurantul Grill Sârbesc din Piața Unirii, în prezența consulului general al Republicii Serbia la Timișoara, excelența sa Vladan Tadici, a președintelui Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crstici, a directoarei Organizației Turistice a orașului Vârșeț, Tatjana Palkovač și a mass media locale și din Serbia.

Iubitorii “băuturii zeilor” au prilejul de a gusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală.

Festivalul, alături de expoziție, are caracter comercial și competitiv iar o comisie formată din enologi renumiți din țară și străinătate va evalua vinurile înregistrate în concurs.

Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului.

Azi, Festivalul atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate. În ultimi ani festivalul a găzduit producători de vin din România, Macedonia, Ungaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia, Ucraina, Cehia și, evident, mii de vizitatori, iubitori de vin.

.

Comments

comments

About the Author