Băile Herculane renasc: Conferința Națională“Întoarcerea la apă! Echilibru și SĂƒnătate„ continuăcampania de promovare a stațiunii de calibru european

Posted on apr. 16 2015 - 11:46am by petre

Asociația Pro Turism Herculane anunțăcel de-al III-lea eveniment din cadrul campaniei civice pentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale.

Conferința Națională“Întoarcerea la apă! Echilibru și SĂƒnătate„ va avea loc în perioada 24 – 26 aprilie la Hotel Afrodita, Băile Herculane.
Afrodita
Seria de evenimente, menităsăreaducăstațiunea la gloria de altădată, a debutat în luna aprilie 2014. Cele douăconferințe „ÃŽntoarcerea la apă! Prevenția, bazăpentru sănătate„ și “Băile Herculane, mai mult decât apă„au reunit medici specialiști, autorități publice, scriitori, investitori și operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turisticăa Europei.

Astfel, considerând cădrumul pentru schimbare a fost deschis și căprin colaborarea factorilor implicați în dezvoltare s-au pus bazele unor noi proiecte, următorul eveniment vine ca un pas firesc.

Conferința Națională“Întoarcerea la apă! Echilibru și SĂƒnătate„ își propune săatragăatenția asupra tuturor calităților pe care zona le are de oferit, în același timp aducând fațăîn fațăoamenii care pot produce o schimbare și pot săofere soluții noi. Se dorește identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei, promovarea valorilor locale, propunerea de programe noi de tratament ce vizezăatât echilibrul interior cât și sănătatea.

“Continuăm campania cu un nou eveniment și ne bucurăm căputem pune umărul la dezvoltarea acestui loc atât de drag nouă. Am ales săfacem o nouăediție a conferinței medicale deoarece considerăm căoamenii au nevoie săînțeleagăimportanța prevenției atunci când vine vorba de sănătatea lor. Ne dorim săgăsim și săpropunem soluții noi atât în ceea ce privește metodele de tratament dar și de petrecere a timpului liber și relaxare, punând accentul pe factorii naturali ce fac acest loc special în întreaga lume. Deasemenea, ne dorim ca investitorii, hotelierii, atutoritățile și operatorii de turism săaibăla dispoziție aceastăplatformăde comunicare unde săpoatăenunța dificultățile întâmpinate în procesul de dezvoltare și săpoatăobține soluții.„

Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane

Principalele subiecte ce urmeazăsăfie abordate în cadrul conferinței sunt obținerea echilibrului interior cu ajutorul factorilor naturali, propunerea de noi tratamente, medode de prevenție, îmbunătățirea serviciilor și a promovării prin colaborarea între operatori de turism și hotelieri precum și valorificarea potențialului zonei.

Credem cu tărie căputem săconstruim ceva durabil atâta timp cât toate entitățile implicate se aflăîn dialog și se încearcăîn permanențăgăsirea de soluții. Avem la dispoziție un imens potențial turistic. Turismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor iar acest lucru trebuie săse resimtăîn tot ceea ce înseamnăactivitate și dezvoltare în zonă.

Băile Herculane trebuie sărenascădin datoria moralăfațăde natură.

Comments

comments

About the Author