Avalanșă în România – cel puțin un turist a murit

Posted on feb. 23 2023 - 3:40pm by petre

O avalanșă s-a produs, joi la amiază, în masivul Rodnei, zona Borșa și există victime.

Salvamont România a transmis că ar fi vorba de un grup de turiști străini.

Reprezentanții Salvamont au precizat, inițial, că o persoana ar fi decedată și doua ar fi dispărute.

Moartea unuia dintre turiști a fost confirmată, apoi. Celelalte două persoane au reușit să iasă de sub zăpadă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a transmis că la fața locului au intervenit Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD, Salvamont Borşa şi IJJ Maramureş.

Nu sunt foarte clare informațiile în privința motivului pentru care oamenii se aflau în zonă. În timp ce salvamontiștii au spus că victimele erau la schi de tură, primarul din Borșa, Ioan Sorin Timiș, a declarat că se aflau în zonă cu snowmobile, conform Ziarul de Maramureș. El a confirmat că era vorba despre turiști polonezi.

”Trei polonezi au mers cu snowmobilele în Pasul Prislop. Au fost surprinși de avalanșă, iar din pacate unul dintre ei a decedat, ceilalți doi au reușit să iasă singuri din zăpadă. Echipa Salvamont Borșa se deplasează acum pentru recuperarea lor, ca să-i aducă la bază. Un elicopter SMURD survolează zona să vadă dacă nu sunt și alte pericole de avalanșă”, a spus edilul.

Amintim că zilele acestea se desfățoară la Borșa Campionatul Național de Schi Alpin FIS al României Seniori și Juniori U18 și U21, ediția 2023.

 

 

 

Comments

comments

About the Author