Atacuri teroriste în cel puțin șase locuri din Viena – haos, morți și răniți

Posted on nov. 3 2020 - 12:55am by petre

Au fost atacuri în șase zone, iar mai mulți suspecți sunt căutați de forțele de ordine. O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Unul dintre suspecți a fost ucis de poliție.

Mai multe atacuri teroriste au avut loc, luni seară, în centrul orașului Viena, unde au fost mobilizaţi numeroşi agenţi ai forţelor de ordine, după ce mai mulți atacatori au deschis focul.

O persoană este reținută, în urma atacurilor din Viena

Atacurile teroriste au avut loc pe strada pe care se află o importantă sinagogă din Viena.

Mai multe persoane au fost rănite și unul dintre atacatori a fost ucis.

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar 15 au fost rănite, într-o serie de 6 atacuri teroriste care au avut loc, luni seară, în Viena.

Unul dintre atacatori a fost omorât de forțele de ordine, însă în continuare are loc o operațiune de amploare pentru găsirea tuturor agresorilor.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu un bărbat înarmat cu o armă automată, care trage spre oameni.

Desfășurarea evenimentelor live-text

UPDATE 00:40 Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a condamnat ”atacul terorist” din Viena, într-un mesaj postat pe Twitter.

UPDATE 00:30 Ministrul de Interne austriac a confirmat, la postul public de televiziune, că polițiștii sunt în continuare pe urmele teroriștilor care au scăpat.

UPDATE 00:15 Forțele speciale verifică în aceste momente clădire cu clădire pentru a-i vâna pe ceilalți atacatori.

UPDATE 23:55 Autoritățile verifică dacă atacatorul pe care l-au împușcat purta o centură cu explozibil și dacă plănuia să se detoneze.

UPDATE 23:43 Potrivit unui anunț făcut la televiziunea de stat austriacă, 15 oameni au fost răniți în atacurile de luni seară din centrul Vienei, dintre care 7 sunt în stare critică.

Rabinul Schlomo Hofmeister a declarat pentru presa locală că a văzut de la fereastra casei sale cel puțin o persoană trăgând cu arma asupra oamenilor care stăteau la terasele localurilor.

„Toate aceste baruri au mese afară. Aceasta este ultima seară înainte de blocare”, a adăugat Hofmeister. „Începând cu miezul nopții, toate barurile și restaurantele vor fi închise în Austria pentru următoarele patru săptămâni, și o mulțime de oameni ar fi dorit probabil să folosească această ocazie pentru o ultimă ieșire”, a mai spus el.

UPDATE 23:40 Karl Nehammer, ministrul austriac de Interne, a confirmat că există mai mulți atacatori și că numărul morților este, cel mai probabil, mai mare decât cel anunțat acum.

UPDATE 23:35 Anunț oficial făcut de Poliția din Viena pe Twitter:

Comments

comments

About the Author