Atac inventat în numele ISIS la grădinițădin Franța

Posted on dec. 14 2015 - 3:40pm by petre

Un educator pus în alertăforțele de ordine din Franța duoăce a spus căa fost agresat cu foarfeca și cutterul, luni dimineață, la grădinița publicăJean Perrin din Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), de un bărbat care ar fi  invocat gruparea Stat Islamic, relateazăLe Parisien în ediția online.Gradinita Franta

Informația, dezvăluităinițial de TF1, a fost confirmatăde Parchetul din Bobigny. Educatorul a fost spitalizat la Lariboisiere (Paris) pentru răni la abdomen și la gât, dar viața sa nu este în pericol.

Potrivit informațiilor obținute de Le Parisien, educatorul a spus căbărbatul era mascat și purta bocanci militari și un combinezon alb de zugrav când a pătruns în grădiniță, unde l-a agresat pe educatorul care era singur și își pregătea cursul.

Înurma atacului, ministrul francez al Educației, Najat Vallaud-Belkacem, a calificat agresiunea drept un „act de mare gravitate, inadmisibil” și a anunțat consolidarea măsurilor de securitate. „Vom continua, alături de Ministerul de Interne, săconsolidăm măsurile de securitate, într-un context în care ÅŸcoala se simte amenințată”, a afirmat ea.

La orele serii, însăprocuratura francezăa anunțat că, de fapt, victima a inventat toatăpovesteam rănile sale fiind auto-provocate.

Rămțâne de stabili cauzele care l-au determinat pe educator sa se răneascăși săinventeze povestea.

sursa: Mediafax

 

Comments

comments

About the Author