Atac armat într-un spital – cel putin șase oameni împușcați mortal

Posted on dec. 10 2019 - 3:56pm by petre

Cel puțin șase persoane au murit în urma unui atac armat într-un spital.

Atac a avut loc în orașul industrial Ostrava, situat în nord-estul Cehiei, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, citat de postul de radio public ceh, relatează Reuters.

UPDATE: Suspectul în cazul atacului comis marţi la Spitalul Universitar din Ostrava (nord-estul Cehiei) s-a sinucis, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, citat de postul public de televiziune, conform Reuters.

Poliţia era în căutarea unui automobil Renault Laguna de culoare argintie.

„Am găsit autorul. Acest bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a tras un glonţ în cap înainte ca poliţia să treacă la acţiune. El este mort”, a anunțat poliţia.

Directorul spitalului, Jiri Havrlant, a afirmat că cinci persoane au murit pe loc, iar a şasea în timpul intervenţiei chirurgicale. Alte două persoane sunt rănite grav. Niciun medic nu a fost rănit în atac, al cărui mobil este necunoscut.

Atacul a fost comis într-o sală de aşteptare, iar victimele au fost împuşcate de la mică distanţă în cap sau în gât. Toate cele şase victime – patru bărbaţi şi două femei – sunt adulţi.

„Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese”, a declarat ministrul de Interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

Inițial, ministrul de Interne anunțase că bilanțul este de patru morți și doi răniți. Atacul a avut loc în jurul orei locale 7:20 (8:20, ora României). Ulterior, ministrul Sănătății a declarat că numărul persoanelor decedate a urcat la șase.

Comments

comments

About the Author