ANUNTUL făcut ACUM de Băsescu depre GRAÈšIEREA lui Gigi Becali!

Posted on mart. 13 2014 - 8:21pm by petre

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, despre grațierea lui George Becali, că”gândește profund” și cănu este o decizie ușoară, el adăugând căva discuta și în privința sesizării făcute de Becali cu privire la tratamentul din închisoare.Gigi Becali

„Am înțeles căse plânge de tratamentul din închisoare. Va trebui săam o discuție, în perioada următoare, pentru căare dreptul săfacăo astfel de sesizare. Dânsul cred căreclamămodul de funcționare a Administrație Penitenciarelor și am obligația săvăd de ce aceastăadministrație nu funcționează. Văasigur căfoarte curând voi avea un răspuns și îl voi face public”, a spus Traian Băsescu.

Despre cererea lui George Becali de a fi grațiat, președintele Traian Băsescu a spus: „Gândesc profund”.

Președintele a comtinuat: „Serios, e un om într-o situație dificilă, iar eu sunt într-o situație și mai dificilă, pentru cănu discutăm de o femeie cu patru copii acasă, nu discutăm despre o bătrânăde 80 de ani care a mutat gardul. Vreau sămăînțelegeți cănu este o decizie ușoară”.

ÃŽntrebat în legăturăcu faptul căBecali s-a arătat încrezător căpânăde Paști va fi acasă, Traian Băsescu a răspuns: „Toți credem în câte ceva”.

Despre cadoul pe care mama lui George Becali i l-a trimis, respectiv o icoană, președintele Traian Băsescu a spus căîl va primi cu siguranță.

Gigi Becali crede căpreședintele Traian Băsescu îl va grația „pânăîn Paște”, potrivit primului interviu acordat din detenție de finanțatorul Stelei, în care acesta a reclamat cănu a fost lăsat săstea cu familia atât cât îi permite legea și săfie operat, fărăpază, în străinătate.

„Eu nu sunt în măsurăși nici nu vreau săcomentez eu despre GicăPopescu, pentru căomul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios și a zis: refuz grațierea. Eu, ca să-mi văd familia mea, mama mea și fetele mele, eu cum săfac un gest de orgoliu și sărefuz grațierea? Eu o cer de o sutăde ori. Cred cămi-o va da pânăîn Paște. Dacăse respectălegea, eu acum nu ar trebui săstau în pușcărie”, a spus Becali, pentru România TV.

Înacelași interviu, finanțatorul Stelei l-a rugat pe șeful statului săîi acorde o audiență, pentru a-i spune „ce se întâmplăîn pușcăriile din România”. „Nu te educi la pușcărie. (…) Ce e în pușcăriile din România este inadmisibil”, a explicat Becali.

Gigi Becali a mai declarat căse simte batjocorit prin faptul cănu i s-a permis săstea cu familia atât cât îi dădreptul legea.

„Aveam dreptul la 30 de zile săstau cu familia, nu mi s-a dat decât o zi. (…) Lipsa de libertate înseamnăcomplicitate. Sunt exact cum m-au făcut judecătorii – un sălbatic -, pentru cănu am mamăși nu am familie. Nu am casă, nu am nimic. Asta se întâmplăacum în România, într-un stat de drept. (….) Înfiecare zi, familia mea a fost terorizatăcu știri: Becali a slăbit 19 kilograme – n-am slăbit 19 kilograme, Becali paralizează- n-am paralizat încă. Dacătot s-a vorbit, de ce nu mi s-a dat dreptul, care legea româneascămi-o dă, la cinci zile sau la 10 zile săvin să-mi iau familia în brațe, să-mi iau mama în brațe, săo sărut și săplec să-mi execut pedeapsa? Este vocea suferinței unui bărbat care este batjocorit”, a spus finanțatorul Stelei.

Interviul cu Gigi Becali a fost difuzat dupăce președintele Traian Băsescu a declarat, marți, căpânăacum nu a avut motive săacorde nicio grațiere în actualul mandat, menționând căva reflecta de la caz la caz și căpreședintele poate face mult rău justiției prin abuzul de grațieri.

Șeful statului a precizat cămama lui George Becali a venit, marți, la Cotroceni, la Relații cu publicul, unde a lăsat o petiție. Președintele a amintit faptul căexistăun aviz negativ din partea Ministerului Justiției cu privire la grațierea lui George Becali, care este facultativ.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri și petiții din Parlament o petiție prin care cere încetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamând căeste torturat și căare parte de tratamente inumane în detenție.

Înpetiție, Becali, închis la Penitenciarul Poarta Albă, se plânge cănu îi este permisăefectuarea unei intervenții chirurgicale și tratamentul aferent „într-o unitate spitaliceascăfărăpază, din afara țării, dotatăcu aparatura medicalănecesară, pentru soluționarea bolii grave” de care suferă.

De asemenea, finanțatorul Stelei spune cănu poate lua legătura cu familia, el menționând căa cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), de mai multe ori, aprobarea unei permisii, însătoate demersurile i-au fost respinse.

Gigi Becali are de executat o pedeapsăde trei ani și jumătate de închisoare, dupăce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, dupăalte douăcondamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pânăîn 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albădin județul Constanța, dupăce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însărespinse.

Tribunalul Constanța a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv căacesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicalăla coloană. Decizia a fost contestatăla Curtea de Apel Constanța.

Comments

comments

About the Author