ANPC a retras zeci de mii de litri de apămineralădin magazine – vezi ce spune LIDL

Posted on mai 6 2014 - 11:20am by petre

Apa mineralăcomercializatăde Lidl care a fost retrasăde pe piațădupăcontroalele ANPC nu prezintăprobleme de calitate, motivul retragerii fiind etichetarea greșită, responsabil pentru acest proces fiind producătorul, care va remedia neconcordanțele, precizeazăLidl, citat de Mediafax.

Potrivit agenției de presă, „Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greșităprivind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analizăpuse la dispoziție de producător, căapa mineralăSaguaro de 2L nu prezintăprobleme de calitate. Responsabil pentru informațiile conținute de etichetăși procesul efectiv de etichetare este producătorul. Acesta din urmăa declarat căva remedia în cel mai scurt timp cu reprezentanții ANPC neconcordanțele informațiilor conținute de etichetă”, au declarat reprezentanții Lidl.

Retailerul aratăcăapa minerala Saguaro este furnizatăde unul dintre primii trei productori de apa mineralădin România.

„Dupăremedierea neconcordanțelor privind etichetarea, apa mineralăSaguaro de 2L de la respectivul producător se va regăsi spre vânzare în toate magazinele Lidl din țară”, mai spun reprezentanții Lidl.

Aproape 150.000 de litri de apămineralăau fost retrași de pe piațădupăcontroale ANPC la care inspectorii au constatat căun lanț de magazine comercializeazăapămineralăîmbuteliatădintr-un izvor care nu se aflăpe lista Autorității Naționale pentru Resurse Minerale.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a anunțat luni, într-o conferințăde presă, căîn urma unei sesizări venite din partea „unui consumator”, inspectorii au descoperit căun lanț de magazine avea la vânzare apămineralăprovenitădin izvorul F4 Roșu, care nu se aflăpe lista apelor minerale destinate comercializării.

Înurma controalelor, reprezentanții ANPC au dispus retragerea de la vânzare a 101.160 de litri, dupăcare reprezentanții rețelei de magazine au scos de pe rafturi, din proprie inițiativă, alți 45.000 de litri de apăminerală.

Conform ANPC, nu existăindicii potrivit cărora apa respectivăar fi improprie pentru consumul uman.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author