Jurnaliștii Oscar Berger și Bogdan Herzog, propusi pentru Titlul de Cetatean de Onoare al Timisoarei

Posted on mai 5 2014 - 10:36pm by aaevfzauf

Oscar BergerMarți va fi depusăoficial la Primăria Municipiului Timișoara o adresădin partea jurnaliștilor timișoreni, prin care se solicităConsiliului Local al Municipiului Timișoara săacorde titlul de Cetățean de Onoare (post-mortem) pentru doi oameni de presăemblematici ai orașului nostru, trecuți anul trecut în eternitate: Oscar Berger și Bogdan Herzog.

Întotal, pentru onorarea celor doi jurnaliști au fost adunate peste 150 de semnături, acoperind întreaga paletăa presei timișorene (publicații tipărite și on-line, radio și TV) și marea majoritate a organelor de presătimișorene.

Demersul jurnaliștilor timișoreni este susținut și de vedete media plecate din Timișoara, cum ar fi Dan Negru (Antena 1) sau Marius Ghilezan (Bookiseala).
Iată, în continuare, adresa depusăîn atenția Consiliului Local și a primarului Muncipiului Timișoara:

Către,
Consiliul Local al Municipiului Timișoara
Primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu

Anul  2013 a fost un an trist pentru mass-media din Timișoara. Trist deoarece doi dintre jurnaliștii importanți ai Timișoarei, doi oameni care și-au pus amprenta atât asupra felului în care s-a făcut presăîn orașul nostru cât și a vieții cetății, ne-au părăsit. Este vorba de Oscar Berger și Bogdan Herzog.
Oscar Berger a fost regizor, ziarist, reprezentant de frunte al societății civile, omul care a ținut în viațăziarul „Timișoara„ timp de mai bine de 18 ani – perioadăîn care, în acea redacție, s-a format majoritatea reprezentanților presei scrise  care activeazăși astăzi în Timișoara. Spirit boem, Oscar Berger și-a dedicat întreaga sa viațăTimișoarei și promovării principiilor statului de drept, fărăa solicita vreo recompensă. A primit una singură(dacăfacem abstracție de numeroasele premii pentru filmele pe care le-a realizat): Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.
Bogdan Herzog era unul dintre personajele inconfundabile în peisajul mass-media din Timișoara. Vocea și viața lui s-au confundat, practic, cu televiziunea și cu radioul public din Timișoara, unde a fost corespondent pentru postul central, redactor, realizator, șef de producție TV. A fost unul dintre principalii artizani ai reînființării radioului timișorean dupăRevoluția din 1989, unde a fost redactor șef și a conceput prima schemăde program. Înciuda bolii care l-a măcinat de mai mulți ani, a fost una dintre prezențele active în viața societății pânăîn ultima zi.
Cei doi au fost exemple de viațăși modele pentru cei care le-au fost alături și nu numai, pecarea lor lăsând un gol aproape imposibil de acoperit în peisajul mediei timișorene.
Însemn de recunoștințăpentru viața și activitatea lor în slujba Timișoarei, noi, ziariști și publiciști ai orașului, vărugăm săanalizați oportunitatea acordării titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara (post-mortem) lui Oscar Berger și Bogdan Herzog.

Comments

comments

About the Author