Anchetă de proporții și percheziții la români din Italia – peste un milion de euro confiscați de la sute de români

Posted on dec. 18 2021 - 10:31am by petre

Procurorii Parchetului din Bari şi agenţii de la Garda Financiară din Italia au efectuat în cursul zilei de joi, 16 decembrie, mai multe percheziţii şi au confiscat peste un milion de euro de la 512 cetăţeni români care depuseseră declaraţii false privind rezidenţa în Italia.

Autorităţile financiare din Italia au descoperit un număr impresionant de români care au primit sume importante de bani drept venit de cetăţenie, deşi nu aveau legal dreptul să încaseze aceste sume.

Este vorba despre 512 români care au solicitat Agenţiei De Venituri (Agenzia delle Entrate) atribuirea unui cod fiscal pe o perioadă de doi ani – 2019/2020 – pentru a putea prezenta o declaraţie pe proprie răspundere şi a primi apoi un certificat, în baza cărora să încaseze ulterior venitul de cetăţenie, scrie Corriere del Mezzogiorno.

Venitul de cetăţenie reprezintă un beneficiu direct acordat cetăţenilor străini din Italia care au o nevoie de sprijin economic până reuşesc să îşi găsească o sursă de venit stabilă, care să le asigure un trai decent.

Reprezentanţii Parchetului din Bari au confiscat zilele trecute peste un milion de euro de la domiciliile românilor suspectaţi, iar un judecător pentru investigaţii preliminare de la Tribunalul din Bari a confirmat măsura preventivă.

Unitatea Specială pentru Cheltuieli Publice şi Reprimare a Fraudei Comunitare din cadrul Gărzii Financiare italiene a descoperit că românii depuseseră acte false, în baza cărora au primit ulterior banii. Anchetatorii au stabilit că românii declaraseră ca adrese de domiciliu imobile care fie nu existau, fie erau nelocuibile.

sursa: Adevărul.ro

Comments

comments

About the Author