ALERTĂ! Un avion românesc s-a prăbușit peste o clădire în Italia – cel puțin 8 morți

Posted on oct. 3 2021 - 4:40pm by petre

Un avion de mici dimensiuni, înmatriculat în România, s-ar fi prăbușit lângă Milano. Avionul a intrat într-o clădire de birouri. Opt persoane au murit, printre ei s-ar număra și pilotul și copilotul care erau români.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatricualt YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Milano Malpensa însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la est de Milano.

Aeronava decolase de pe aeroportul Linate și se îndrepta spre Sardinia. Presa italiană mai scrie că pilotul era de cetățenie română, dar unele publicații spun că acesta era german.

Avionul privat s-a prăbușit lângă stația San Donato a liniei 3 de metrou din Milano la ora locală 13:09 (11:09 GMT), iar pilotul și cei cinci pasageri au murit instantaneu, potrivit unor surse din echipele de la Help.

Tocmai decolase de pe aeroportul Linate din Milano și se îndrepta spre insula Sardinia și, la scurt timp, a lovit clădirea, care avea doar două etaje și se pare că era goală și era folosită ca parcare pentru mașini, potrivit presei italiene.

Clădirea a fost complet distrusă după impact și flăcările au fost stinse după intervenția imediată a pompierilor. EFE

Avionul ar fi fost condus de pilotul Dan Petrescu, care era și proprietarul aeronavei. Informația a fost furnizată la Realitatea Plus de pilotul Cezar Osiceanu.

”Am aflat că el era pilotul calificat pentru acest tip de avion”, a declarat acesta.

În acest moment nu este clar ce a determinat prăbușirea avionului. Până la momentul transmiterii știrii, autoritățile române nu au emis nicio reacție cu privire la acest incident.

Comments

comments

About the Author