Alertă! Surprize în alegerile din Ungaria

Posted on apr. 3 2022 - 9:53pm by petre

Alegeri în Ungaria.

UPDA

Premierul ungar Victor Orban a ținut un discurs în care a anunțat victoria coalițieie Fidesz în alegerile parlamentare din Ungaria.

„Am obținut o victorie uriașă. Am câștigat la o distanță atât de mare, victoria noastră se vede de pe Lună, și de le Bruxelles, cu siguranţă”, a spus Viktor Orban, potrivit index.hu.

„Arătăm destul de bine, arătăm din ce în ce mai bine. Poate că nu am arătat niciodată la fel de bine ca în seara asta”, a mai spus premierul Ungariei.

UPDATE Au fost procesate peste 67% dintre voturi:

– Fidesz-KDNP: 54,85%
– În unitate pentru Ungaria: 33,36%
– Mișcarea Patria Noastră: 6,44%

UPDATE Au fost procesate 53,19% din voturi. Scorul coaliției lui Viktor Orban scade cu 2 procente:

– Fidesz-KDNP: 56,11%
– În unitate pentru Ungaria: 32,19%
– Mișcarea Patria Noastră: 6,53%

Rezultatele preliminare, cu 36,3% din voturile listei naţionale a partidului numărate, au arătat că alianța Fidesz-KDNP condusă de premierul Orban este lider cu 58% din voturi, faţă de 30,4% pentru o coaliție formată din şase partide de opoziţie.

TE!

 

Rezultate parțiale, după procesarea a 36% din voturile pe listă: Fidesz-KDNP conduce detaşat cu 58%. Coaliţia de opoziţie urmează cu 30% / Marea surpriză: trece pragul formaţiunea de extremă dreapta Mi Hazánk (Patria Noastră) cu 6,5%

Alegerile parlamentare în Ungaria, considerate importante nu doar pentru țara vecină ci și pentru România și întreaga regiune.

Toate estimările analiștilor și sondajele de opinie indică faptul că alegerile ”se joacă”, dat fiind numărul mare de nehotărâți. G4Media.ro va relata LIVE text principalele evenimente pe tot parcursul zilei.

Principalii competitori: Coaliția FIDESZ-KDNP aflată la guvernare din 2010, condusă de premierul în exercițiu Viktor Orbán, și „În unitate pentru Ungaria!” -coaliția compusă din 6 partide de opoziție Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), Momentum (Mişcarea Momentum), LMP (Politica poate fi şi Altfel), Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi DK – Demokratikus Koalíció (Coaliţia Democratică), avându-l ca lider pe Péter Márky-Zay.
22.40 Potrivit index.hu, candidatul opoziției, Péter Márki-Zay este pe punctul să piardă alegerile în circumscripția uninominală în fața candidatului Fidesz. Astfel,candidatul opiziției a înregistrat la prelucrarea a 74, 31 la sută din voturi 40, 37%, în timp ce candidatul Fidesz are 51,5%.

22.37 După centralizarea a 36,32% dintre voturile pe liste, avansul partidelor de guvernământ a scăzut la 58,12%, iar opoziţia a crescut uşor, până la 30,41. Patria Nostră se află, în continuare, deaspura pragului, cu 6,57%, iar Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Partidul Câinelui cu Două Cozi) are 2,58 din voturi.

22.35 După centralizarea a 28,08% dintre voturile pe liste, avansul partidelor de guvernământ a scăzut la 59,36%, iar opoziţia a crescut uşor, până la 29,44. Patria Nostră se află, în continuare, deaspura pragului, cu 6,59%, iar Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Partidul Câinelui cu Două Cozi) are 2,46 din voturi.

22.32 Potrivit rezultatelor parțiale, Fidesz conduce nu doar în privinţa voturilor obţinute pe liste, ci şi în circumscripţiile electorale unde mandatele se obţin în sistemul „primul trecut”, adică câştigătorul nu trebuie să obţină majoritatea voturilor. Conform rezultatelor parţiale, dintre cele 106 de circumscripţii, Fidesz conduce în 89, iar opoziţia doar în 17. (Sursa: 24.hu)

22.24 După centralizarea a 23% dintr voturile pe liste, avansul partidelor de guvernământ a scăzut la 59,99%, iar opoziţia a crescut uşor, până la 28,89. Patria Nostră se află, în continuare, deaspura pragului, cu 6,58%, iar Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Partidul Câinelui cu Două Cozi) are 2,43 din voturi. (Sursa: 24.hu)

22.18 Au sosit primele rezultate parţiale. La un grad de procesare a voturilor de 40%, Peter Marki Zay, principalul contracandidat al premierului Viktor Orbán se află pe locul al doilea cu 39,38%, în urma reprezentantului Fidesz, János Lázár, care conduce cu 52,62%.

În cazul voturilor pe liste, Fidesz-KDNP conduce detaşat cu 61,93%. Coaliţia de opoziţie urmează cu 27,06% şi ar mai trece pragul electoral formaţiunea de extremă dreapta Mi Hazánk (Patria Noastră) cu 6,6%.

Trebuie precizat că au fost centralizate doar 17% dintre voturile pe listă, în principal din localităţile mai mici, unde guvernul este mai popular.

22.07 Scandalul voturilor de la Târgu Mureş „ar putea zdruncina, desigur, încrederea în integritatea alegerilor”, a admis preşedintele autorităţii electorale, Attila Nagy. Acesta a adăugat, însă, că este vorba despre un „caz nesemnificativ”, dar că vor coopera cu autorităţile care cercetează împrejurările distrugerii voturilor. Attila Nagy a subliniat că vor fi validate doar acele voturi prin corespondenţă care au același număr de identificare ca și declarația de conformitate ataşată. (Sursa: telex.hu)

21.53 Indiferent de rezultatul alegerilor din 3 aprilie, partidele de opoziţie trebuie să continue împreună, a declarat europarlamentarul Anna Donáth, președintele Momentum. Modul cooperării poate „rafinat” – a adăugat ea –, „dar nu avem voie să ne întoarcem la situaţia din 2018”. Anna Donáth a subliniat că desfăşurarea alegerilor nu a fost corectă, „a fost o luptă între David și Goliat”. (Sursa: 24.hu)

Comments

comments

About the Author