Ai centralătermicăveche? Vei fi obligat săo schimbi!

Posted on aug. 23 2015 - 10:42am by petre

Proprietarii de apartamente, ale căror centrale termice sunt mai vechi de 10 ani, vor fi obligați din toamnăsăși le schimbe cu unele mai puțin poluante, dar mult mai scumpe. Potrivit directivei venite din partea Uniunii Europene, care va intra în vigoare în mai puțin de o lună, în România vor putea fi vândute doar centralele termice cu condensare, informeazăB1 TV.

„Directiva europeanăse referăla eficientizarea energetică, adicănu se mai pot fabrica centrale termice de apartament cu un randament mai mic de 75%. Când va trebui săo schimbe nu va mai găsi din aia ieftină, care a fost în jur de 2000 de lei , va găsi la 3500 de lei”,a spus vicepreședintele ANPSC, Onuț Nejloveanu.

Mai exact, decizia UE va avea un impact financiar important în rândul a milioane de familii, care vor fi nevoite să-și cumpere centrale termice cu condensare, mai scumpe chiar și cu 50% fațăde cele care se vindeau pânăacum. Prețul noilor centrale poate ajunge pânăla 7.000 de lei, spun specialiștii. O parte dintre români ar putea săcheltuiascăacești bani o datăla zece ani.

„Centralele termice de apartament trebuie săfie schimbate la 10 ani, când nu mai sunt autorizate de ISCIR și dacăîn România se dăISCIR, se dăpentru căeste corupție. Vine ăla la tine și spune hai că-ți mai dau 2 ani la ea”, a mai precizat vicepreședintele ANPSC.

Cei mai mulți oameni spun cănu vor avea posibilitatea săcheltuiascămai mulți bani pentru încălzire.

Reprezentanții Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare atrag atenția căodatăcu directiva europeanăse va introduce și taxa pe coș ,astfel căoamenii vor fi obligați să-și monteze coșuri de inox deasupra blocului și nu în bucătăria altui locatar.

sursa: B1 TV, Capital.ro

Comments

comments

About the Author