Aeroportul Fiumicino din Roma, închis din cauza unui INCENDIU

Posted on mai 7 2015 - 11:16am by petre

Un vast incendiu a izbucnit joi dimineața la terminalul 3 al Aeroportului Fiumicino din Roma, fărăsăproducăvictime, care a fost închis pânăcel puțin la ora locală14.00 (15.00, ora României), a anunțat joi dimineața societatea aeroporturilor Roma Adr, relateazăAFP în pagina electronică.

La izbucnirea incendiului, înainte de ora locală5.00 (6.00, ora României), terminalul era gol, astfel cănu s-a soldat cu victime sau răniți. ÃŽnsăcâțiva angajați ai aeroportului au fost intoxicați cu fum.

Având în vedere pagubele, autoritățile italiene au decis săînchidăaeroportul și săinterzicăaccesul, cel puțin pânăjoi după-amiaza. Toate zonele au fost închise, a constatat AFP. Incendiul a fost controlat la ora locală7.00 (8.00, ora României) de către aproximativ 50 de pompieri trimiși la intervenție.

Cauzele incendiului și locul exact de unde a pornit erau încănecunoscute, dar directorul aviației civile italiene Alessio Quaranta, intervievat de postul Rainews, a evocat posibilitatea ca focul săfi pornit din zona bagajelor.

Alitalia și-a anulat toate cursele – atât la plecare, cât și la sosire – de pe Fiumicino prevăzute joi pânăla ora locală14.00 (15.00, ora României), cu excepția sosirii unor zboruri intercontinentale, potrivit unui comunicat al companiei aeriene naționale.

Alitalia precizeazăcăîntreaga sa rețea urmeazăsăfie afectatăjoi de întârzieri și anulări de zboruri din cauza acestui incendiu, potrivit aceleiași surse.

Potrivit unui francez care a venit la fața locului săia avionul către ora 5.00 GMT (8.00, ora României), un fum negru încăse mai ridica din terminal, dar atmosfera era calmă, iar la fața locului se aflau puține persoane. Toate căile de acces în aeroport erau pustii, iar accesul către parcări era blocat cu panglici, a precizat el pentru AFP.

Traficul pe autostrada care conduce la aeroport și legătura feroviarăcu Roma au fost întrerupte.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author