Acțiunea BLOCADA 2014 dărezultate: vezi ce au reușit sădescopere polițiștii

Posted on iul. 18 2014 - 11:37am by petre

Încursul zilei de ieri, în urma acțiunilor dispuse de șeful Poliției Române, pe raza județelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, polițiștii timișeni au constatat 42 de infracțiuni și au aplicat aproape 700 de contravenții în valoare de peste 145.000 de lei.SONY DSC

Înperioada 16-19 iulie a.c., din dispoziția șefului Poliției Române,  pe raza județelor frontierei cu statele non-UE, respectiv Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți Satu-Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, precum și pe raza de competențăa Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi Timiș, Cluj și Iași, polițiști acționează, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale.

Astfel, ieri, 18 iulie a.c., aproape 400 de polițiștii timișeni au acționat pe raza întregului județ în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranțăpublică, impunerii respectării regulilor de circulație, dar și combaterii infracțiunilor de contrabandă.

Au fost controlate 45 de unități comerciale, instituite 71 de filtre rutiere de către echipele mixte și verificate în bazele de date aproape 300 de autovehicule.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii au constatat 42 de infracțiuni de naturăjudiciară, economico-financiară, la regimul circulației rutiere și la regimul armelor și munițiilor, 41 dintre acestea fiind în flagrant delict.

Totodată,  polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 22.000 de țigarete de contrabandăși trei arme deținute ilegal.
Au fost aplicate 683 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 145.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea și liniștea publică, activități de comerț ilicit și încălcarea normelor rutiere.

Ca măsuri complementare, au fost reținute în vederea suspendării 43 permise de conducere, retrase 35 de certificate de înmatriculare.

***

Un bărbat de 42 de ani a fost depistat, în trafic, în timp ce transporta 10.000 de țigarete de contrabandă./ Pe numele lui a fost întocmit dosar penal, iar întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată.

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 1400, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localității Saravale.

Efectuând controlul autovehiculului, polițiștii au constatat cășoferul, un bărbat de 42 de ani, din Sânnicolau Mare, transporta țigarete de contrabandă, care erau disimulate în compartimentul destinat plafonului decapotabil.

Înurma inventarierii, s-a constatat căîn interior se aflau 10.000 de țigarete, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii continuăcercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Comments

comments

About the Author