A văzut un om arzând pe șosea dar, în loc să sune la 112, a scos telefonul și a postat pe Facebook moartea nefericitului

Posted on sept. 26 2023 - 9:33am by petre

Procurorul Silvia Sereni a oficializat acuzația la adresa șoferului din Roma care și-a scos telefonul mobilul, pentru a filma, în loc să sune la 112.

.Identificat și raportat, autorul înregistrării șocante, va trebui să răspundă penal, fiind acuzat de omisiunea de a acorda ajutorul necesar unei persoane a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol. Vestea a ajuns și la Cortona, acolo unde locuiește familia pictorului Francesco Sandrelli, un artist de renume internațional care a murit pe 24 martie, în urma incendiului care i-a cuprins mașina, potrivit La Nazione.

„Sperăm că, dacă va fi găsit vinovat, el va fi aspru sancționat de lege. Comportamentul lui trebuie să fie puternic stigmatizat; a privi un bărbat murind, fără să clipești, și a filma scena dramatică, este, într-adevăr ceva cu adevărat abominabil”, a declarat vicepreședintele consiliului regional toscan, Marco Casucci, din Cortona.

Filmul tragediei
Este 6 februarie când, în jurul orei 12.00, pe șoseaua de centură a Romei, în Italia, un Volkswagen Golf ia foc. Șoferul, Francesco Sandrelli, un pictor în vârstă de 53 de ani, reușește să oprească pe banda de urgență și să coboare, însă hainele îi sunt cuprinse de flăcări. Bărbatul a încercat cu disperare să se salveze, mișcându-se înainte și înapoi pe drum. Imagini desprinse, parcă, dintr-un film de groază. Una după alta, mașinile trec pe lângă și nimeni nu oprește să ajute. Există, totuși, un șofer care vede oroarea și decide să facă ceva.

 

 

Comments

comments

About the Author