A fost emisă hotărârea: Timișoara și alte patru localități în carantină de noapte în weekend – șase comune în carantină zilnică LISTA RESTRICȚIILOR

Posted on sept. 27 2021 - 1:50pm by petre

CJSU – 27 septembrie 2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23. 09. 2021.

UAT-urile Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

Municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Giroc, Otelec, Ghiroda, Parța și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

UAT-urile Biled, Brestovăț, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaș, Racovița, Șandra și V.V.Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori.

UAT-urile Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nădrag, Făget, Pesac, Pișchia, Satchinez, Tormac, Vălcani și Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.
Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 28.09.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În localitățile care trec de rata de infectare de 6 la mie, se vor impune restricții de circulație pe timpul nopții în weekend, iar majoritatea activităților din industria HoReCa, precum și din zona culturii – festivaluri, concerte etc. – vor trebui să fie anulate

Ca urmare, nunțile, petrecerile, botezurile, alte întruniri cu număr mare de persoane nu vor mai putea avea loc și se vor anula. Nici măcar persoanele vaccinate nu vor primi derogare.

În schimb, cei vaccinați nu se vor supune restricțiilor de circulație pe timpul nopții, însă deocamdată, legislația nu le aduce libertatea de a organiza asemenea evenimente (nunți, petreceri, botezuri etc. ) la o incidență de peste 6 la mie.

La incidențe între 6 și 7,5 la mie, circulația este restricționată pentru cei nevaccinați, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ora 20:00. În aceleași zile, magazinele se vor închide la ora 18:00.

Comments

comments

About the Author