20.000 de oameni evacuați la Koln din cauza unei bombe de o tonă!

Posted on mai 27 2015 - 5:12pm by petre

Aproximativ 20.000 de persoane din Koln au fost nevoite să-și părăseascălocuințele pentru ca autoritățile săpoatăsădezamorseze o bombăde o tonădin al Doilea Război Mondial, relateazăBBC News online.

Școli și grădinițe – dar și grădina zoologică- au rămas închise în timpul celei mai mari evacuări din istoria postbelicăa orașului.

Aproximativ 1.100 de rezidenți ai unui centru pentru pensionari și invalizi din zona Riehl se aflăprintre persoanele evacuate.

Descoperirea unor bombe neexplodate datând din al Doilea Război Mondial este un lucru obișnuit în Germania. Aliații au bombardat orașul Koln în timpul războiului.

Dezamorsarea bombei de o mie de kilograme, care a fost descoprităîn apropiere de Podul Muelheim, peste Rin, era planificatăpentru miercuri după-amiaza.

Autoritățile municipale au anunțat căîn timpul operațiunii atât navigația pe fluviu, cât și spațiul aerian din zonă, urmau săfie închise.

Bomba a fost găsităvineri, în timpul pregătirilor în vederea construirii unei conducte, potrivit presei locale.

Se pare căeste vorba despre o bombăfabricatăde către americani, descoperităla cinci metri în sol.

O zonăde interdicție cu raza de un kilometru a fost instituităîn locul unde a fost găsităbomba.

Aproximativ 600 de rezidenți evacuați miercuri dimineața aveau nevoie de îngrijiri.

Otto Ludorff, directorul azilului respectiv, a declarat căevacuarea reprezintăo „povarăfizicăși emoțională” pentru rezidenți, a căror vârstămedie este de 86 de ani, potrivit postului german de știri n-tv.

Sute de tone de muniții neexplodate sunt descoperite anual în Germania.

Explozivii sunt de obicei dezamorsați în siguranță. ÃŽnsă, în 2010, trei ofițeri geniști au fost uciși încercând sădezamorseze o bombă.

Îndecembrie 2011, cea mai importantăoperațiune de deminare organizatăîn Germania după1945 a avut loc la Koblenz, pentru dezamorsarea a douăbombe din al Doilea Război Mondial, ambele descoperite în albia Rinului.

sursa: Mediafax, foto: Reuters

Comments

comments

About the Author