14 medici și asistenți români au ajuns în Italia pentru a lucra alături de cadrele medicale italiene

Posted on apr. 7 2020 - 6:37pm by petre

O echipă de 14 medici și asistenți medicali români va lucra de marți, 7 aprilie, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a dus la Milano o echipă formată din medici și asistenți medicali români.
Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Maria, asistent medical la serviciul de urgență Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș și voluntar în această echipă: ”Misiunea noastră este să acordăm sprijin colegilor noștri din Italia, care cu siguranță sunt epuizați și au nevoie de ajutor. Familia mea știe că nu-mi iubesc meseria, îmi ador meseria! Iar faptul că fac această misiune specială … sunt bucuroși pentru acest lucru și sunt siguri că mă voi întoarce cu bine acasă. Totul va fi bine. Să fim uniți, pentru că este foarte important să fim uniți! ”

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu 4 medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, aeronava a făcut o escală pentru a îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.Medici Romani

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a transmis și premierul Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al Guvernului.Medici-Romeni-a-Linate

Comments

comments

About the Author