Viktor Orban vrea săreintroducăpedeapsa cu moartea

Posted on apr. 29 2015 - 1:05pm by petre

Premierul ungar, Viktor Orban, s-a exprimat, marți, la Pecs în favoarea unei dezbateri pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Ungaria, în cadrul unei conferințe de presă, generând critici din partea celorlalți lideri politici, relateazăMTI.

Subiectul reinstaurării pedepsei cu moartea trebuie „sărămânăpe agendă”, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, marți, în cadrul unei conferințe de presăla Pecs.Putin si Orban

Premierul a declarat călegile ungare și pedepsele existente nu s-au dovedit eficiente pentru a descuraja criminalii. „Trebuie săle fie clar infractorilor căUngaria va folosi toate mijloacele pentru a-și proteja cetățenii”, a declarat Orban.

Dezbaterea cu privire la strictețea Codului Penal din Ungaria a luat amploare dupărecenta ucidere a unui tînăr în sud-vestul Ungariei.

Coaliția Democratică(de stânga, aflatăîn opoziție) a declarat, ca răspuns la conferința de presăa lui Orban, căpremierul a preluat tema pedepsei capitale ca un semn de bunăvoințăfațăde partidul radical naționalist Jobbik. Csaba Molnar, vicepreședintele partidului, a subliniat într-o declarație cănu numai căpedeapsa cu moartea nu existăîn Uniunea Europeană, dar ea nu existănici măcar într-o singurățarăeuropeană.

Partidul Egyutt a emis, de asemenea, un comunicat în care a afirmat că, în urmărirea unui câștig politic mărunt, Orban a devenit „mai Jobbik decât Jobbik” și face declarații mai radicale pentru a-și redobândi popularitatea. Egyutt a declarat căpremierul ar trebui săfie conștient căastfel de inițiative de reinstaurare a pedepsei cu moartea pot avea consecințe internaționale juridice neprevăzute și ar aduce excluderea Ungariei din UE.

Partidul Dialog pentru Ungaria (PM) i-a cerut premierului sărenunțe la „jocul cinic” de a „fura ideile nebune ale Jobbik”. Co-președintele PM Timea Szabo a declarat cărata criminalității ar putea fi redusăprin anchete mai eficiente, mai degrabădecât prin creșterea pedepselor.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author