Ziarul Timișoara Știri te trimite la teatru! Câștigăcu noi o invitație la premiera cu D’ale carnavalului

Posted on apr. 29 2015 - 7:36pm by petre

Ziarul Timișoara Știri te trimite la teatru! Câștigăcu noi o invitația la premiera cu D’ale carnavalului. Tot ce trebuie săfaci este sădai LIKE pe pagina de Facebook Timișoara CapitalăCulturalăEuropeană și dai SHARE la postarea cu concursul.

Posted by Timisoara Capitala Culturala Europeana on Wednesday, April 29, 2015

 

Patru dintre cititori vor câștiga, prin tragere la sorți, câte o invitație pentru premiera de marți, 5 mai, de la Teatrul Național din Timișoara! Succes!

Timișorenii se vor putea „magnetiza strașnic„ la premiera comediei D’ale carnavalului, căci Pampon, Didina Mazu și Mița Baston fac cinste! Evenimentul va avea loc marți, 5 mai 2015, de la ora 19, pe scena Teatrului Național Timișoara, și toți cei care vin la spectacol vor primi câte sticlăde vin de la cramele Recaș. „Vrem săle mulțumim astfel timișorenilor pentru dragostea lor pentru teatrul de calitate. Personal, sunt fericit săsărbătoresc astfel 39 de ani de la debutul meu pe scena din Timișoara„, declarăEugen Cristea, vedeta distribuției. Spectacolul este montat, în stil clasic, de actorul și regizorul Daniel Nițoi.

I.L.Caragiale a scris aceastăultimămare comedia a sa pentru un concurs cu premii, de piese originale, lansat de Teatrul Național București în 1884. Inițial intitulată„D’ale carnavalului sau Bărbierul galant„, piesa a luat premiul cel mare și avut premiera absolutăîn aprilie 1885, în regia lui C.I.Nottara, care a și jucat rolul Nae Girimea. Înacești 130 de ani, piesa a fost adusăpe scenăși pe ecran de mari regizori precum SicăAlexandrescu, Lucian Pintilie, Silviu Purcărete, Gelu Colceag.

Comments

comments

About the Author