VEZI CUM AR PUTEA ARĂTA NOUA CLĂDIRE A SPITALULUI DE COPII DIN TIMIȘOARA

Posted on feb. 21 2014 - 4:07pm by petre

EXTINDERE CLĂDIRE SPITAL CLINIC DE URGENÅ¢Ă PENTRU COPII „LOUIS Å¢URCANU„ TIMIȘOARA
(PROIECT TEHNIC)

Se propune construirea, în legăturăcu corpul existent C1, a unei clădiri noi, amplasatăpe colțul dintre str. Panait Istrati și str. Liviu Gabor.
Clădirea (D+P+6E) are forma literei L fiind rostuităși va avea structura din b.a. turnat monolit, cu radier general, stâlpi cu secțiunile patratice si circulare in zona accesului principal, planseu beton armat și pereți tip diafragme de beton armat, respectiv BCA si gips-carton.
Suprafata clădirii este de 8055 mp iar capacitatea este de 15o de paturi.

Perspectiva Acces U.P.U. (680x423)

La organizarea secției de pediatrie, pentru buna funcționare, se au în vedere următoarele:
– ÃŽngrijirea pacienților copii se face în compartimente distincte, în funcție de vârstă: grupa sugari și copii de 1-3 ani, grupa copii preșcolari (3-6 ani) și grupa copii școlari (6-14 ani). Aceste compartimente vor fi organizate la etajele 3-4, fiecare nivel dispunand de cate doua saloane pentru fiecare categorie de varsta, acestea impartindu-se pe sexe la saloanele pentru scolari si prescolari.
– Compartimentul destinat unei grupe de vârstăconstituie o unitate de îngrijire relativ autonomă, în cadrul căreia, pe lângăspațiile de spitalizare, conformate dupăspecificul vârstei, se mai prevăd:
Secție de pediatrie, Serviciului de primire-internare a bolnavilor, Serviciului de urgență, Spatiu Deparazitare, Evaluare si Tratament Imediat, Camera Personal Medical, Tratament Urgente Minore cu salon izolare, Salon Resuscitare, Intalniri UPU, Camera Garda, Salon gipsare.

Perspectiva Intrare Principala (680x416)

La nivelul demisolului se prevad: spațiile pentru prosectură, spațiile farmaciei, spații de depozitare, spațiu pentru postul trafo. Farmacia și prosectura vor avea ieșiri directe de la demisol spre curte.
La nivelul parterului se prevad următoarele funcțiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgențe), acces principal în spital, secție de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseazăpoliclinica și laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leagăspațiile de circulație din holul policlinicii propuse cu holul de circulație de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

Perspectiva Zona Tehnica U.P.U. (680x421)

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator și spațiile de terapie intensivăA.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spațiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spațiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spațiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza câteva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, SĂƒli de cursuri .
Pe terasa si nivelul tehnic

La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scarădintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabilă, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilație. Pentru încălzirea clădirii spitalului se realizeazăo centralătermicănouă, complet echipatăși automatizată, reprezentând nivelul tehnic al spitalului. Centrala termicăeste echipatăcu douăcazane de pardoseală, în condensație, cu puterea termicăde 776-858 kW fiecare, care acoperăîntreg necesarul de căldurăal clădirii.

Proiectul prevede următoarele dotări în saloane:
a) prizăde oxigen la fiecare pat;
b) corp de iluminat, prizăși sonerie la fiecare pat;
c) pat și noptierăcu dulap la fiecare pat;
d) o masăcu scaune la fiecare salon.
a) Spatiu Deparazitare b) Evaluare si Tratament Imediat
c) Camera Personal Medical
d) Tratament Urgente Minore cu salon izolare
e) Salon Resuscitare
f) Intalniri UPU
g) Camera Garda
h) Salon gipsare

Comments

comments

About the Author