VEZI CÂȚI DINTRE ROMÂNI VOR UNIREA CU MOLDOVA!

Posted on nov. 30 2013 - 4:48pm by petre

Romania ModlovaCercetarea a fost realizatăvineri, pe un eșantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, eroarea maximătoleratăfiind de ± 3 %.

Trei sferturi dintre români se declarăde acord cu unirea Republicii Moldova cu România, iar 63% dintre ei au o părere pozitivădespre declarația președintelui Traian Băsescu în legăturăcu acest demers, considerat de șeful statului „următorul proiect politic” al țării, aratăun sondaj IRES, informeaz[ Mediafax

Pe de altăparte, însă, aproape o treime dintre respondenți cred cămajoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România, iar o cincime spun căromânii nu sunt de acord cu aceastăunire, relevăcercetarea realizatăde Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

Potrivit aceluiași sondaj, 64% dintre români au auzit despre declarațiile președintelui Băsescu potrivit cărora „următorul proiect politic pentru România, dupăNATO și UE, este unirea cu Republica Moldova”, în legăturăcu care doar 20% dintre respondenți au o părere proastăși foarte proastă.

De asemenea, peste 70% dintre respondenți sunt de acord cu declarația șefului statului conform căreia „acum e oportun săo spunem, avem acest obiectiv, dacăvor vrea moldovenii, am spus-o la Chișinău. Sunt convins cădacăla Chișinău va exista un interes unionist, România va spune da”.

Același sondaj a evaluat percepția publicălegatăde Ziua Naționalăa României, dar și de Summit-ul China-Europa Centralăși de Est, desfășurat în aceastăsăptămânăla București.

Comments

comments

About the Author