Pentru prima dată, dupămulți ani, Timișoara va avea Brad de Crăciun

Posted on nov. 30 2013 - 2:25pm by petre

BradCentruCred, parțial, în așa zisele teorii ale conspirației, dar nu pot săcred căcineva, în mod premeditat, conspirăîmpotriva unui oraș. Totuși e greu s[ înțelegi superficialitatea și indolența care au făcut ca, de ani de zile, sărbătorile la Timișoara săfie ciuntite.

Cel puțin de Crăciun, timișorenii nu au avut parte, de ani mulți, de un brad cumsecade din partea autorităților, fiind nevoiți să-și ducăcopii săse bucure de magia atmosferii Crăciunului la bradul de la Mall, mult (mult) mai frumos decât ciupiliturile de pomi împodobiți de primărie (grație sponsorilor) în centrul orașului.

Poate doar, săfim corecți pânăla capăt, Consiliul Județean a reușit săamplaseze și sădecoreze un brad adevărat în curtea Bastionului Terezia, dar nu acolo este centrul de greutate al sărbătorilor.

Sărevenim la durerea noastră, chiar și administrație comunistă, acum zeci de ani, reușea săfacăcâte un „pom oficial„ în Parcul Copiilor (pe atunci al pionierilor).

Înultimii ani, administrațiile creștine s-au mulțumit săaccepte ca Elba sau alți donatori săîmpodobeascăbrazii înalți, dar cam chelioși, din centrul orașului, fărăînsăa le da greutatea de brad de Crăciun al comunității, așa cum au chiar și satele cu câteva zeci de case, ca sănu mai vorbim de orașele mari…

Astăzi. s-a adus în centrul orașului, pe platoul din fața Operei, un brad de vreo 12 metri înălțime, și acesta cam cheluț (vezi foto) dar care are, totuși, perspectiva săarate a brad de Crăciun dacăva fi împodobit cum se cuvine. Așteptăm!

sursa foto: Banaterra. .eu

Comments

comments

About the Author