Tudor Gheorghe, în turneu cu 104 artiști! TOT Degeaba, la Timișoara și în alte șase orașe

Posted on nov. 22 2016 - 1:26pm by petre

De peste cinci decenii, Tudor Gheorghe se dăruiește publicului, fărăsăse justifice, indiferent de vremuri. Iar publicul l-a răsplătit din plin, sălile fiindu-i de fiecare datăarhipline. „Olteanul universal„ va porni din nou un turneu, în 7 orașe! TOT Degeaba are cea mai mare desfățurare de forțe artistice, care se susține strict din biletele vândute. Nu existăsponsor! Existădoar Măria Sa, publicul, care face posibil un asemenea spectacol-manifest. Tudor Gheorghe va fi acompaniat de 104 artiști!

tudor-gheorghe
TOT Degeaba este un act de răzvrătire prin muzicăfațăde peisajul politic autohton. Cel mai dramatic mesaj social exprimat pe o scenăde la Revoluție încoace! Un concert ca România! Cu disperare, frustrare, iertare și speranță! Un strigăt de revoltă, adevăruri spuse fărărăutate! Degeaba. TOT Degeaba!

Turneul va începe cu orașul-martir Timișoara. Pe 5 decembrie, TOT Degeaba va ajunge la Opera NaționalăTimișoara, pe 9 decembrie – la Casa de Culturăa Studenților din Iași, pe 12 decembrie – la Teatrul Dramatic SicăAlexandrescu din Brașov, pe 15 decembrie – la Casa de Culturăa Sindicatelor din Pitești, pe 16 decembrie – la Casa de Culturăa Sindicatelor din Constanța, pe 19 decembrie – la Teatrul Nașional Marin Sorescu din Craiova și pe 22 decembrie – la Sala Palatului din București.
Îndouăorașe, deja nu mai sunt bilete! ÎnIași și în Craiova, Tudor Gheorghe și cei 104 artiști vor „juca„ cu casa închisă! ÎnBrașov mai sunt doar câteva bilete. Dacăvădoriți sănu pierdeți TOT Degeaba, atunci profitați, cât mai puteți, și cumpărați-văbilet.
TOT Degeaba are la bazăun concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat
„Mie-mi pasă”, realizat în memoria martirilor de la Timișoara și a tuturor victimelor Revoluției din decembrie 1989. Acest spectacol este construit în întregime pe versurile scrise chiar de Tudor Gheorghe… „Căror sfinti și căror Dumnezei/ Mieii-și varsăsângele-n cuțite?/ Pentru care flori de brebenei/ Cucii plâng cu glasuri răgușite?
Pentru care flori de brebenei/ Cucii plâng cu glasuri răgușite?/ Au făcut copiii noștri dinți/ Mușcădin bunici și din părinți/ Mușcădin văzduh și din pământ/ Mușcăși din morții din mormânt.// Pentru care dimineți târzii/ Cade ceața care mă-mpresoară?/ Care sfert de lacrimi viorii/ Amăgește dorul și-l omoară?/ Care sfert de lacrimi viorii/ Amăgește dorul și-l omoară?„…
Tudor Gheorghe va fi acompaniat de 104 soliști și instrumentiști, reuniți sub bagheta magicăa lui Marius Hristescu. Un loc special în acest spectacol îl are muzica rock! Rock-ul pe care-l pregătește menestrelul Tudor Gheorghe nu e o infatuare. Este, pe de o parte, o încununare fireascăa marilor sale provocări muzicale, iar pe de altăparte, e cea mai potrivităformăde exprimare a unui mesaj tulburător.

Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor unde a fost anunțat spectacolul. Din respect pentru artist și pentru spectatori, dupăora 19:10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. Dupăînceperea spectacolului, locurile își pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. Copiii peste 7 ani plătesc bilet de intrare.

Comments

comments

About the Author