Ian Anderson, fondatorul legendarei trupe Jethro Tull, este fan al mâncării indiene. Citește recomandările lui!

Posted on ian. 20 2017 - 6:10pm by petre

S-au scris multe de-a lungul timpului despre solistul formației Jethro Tull și despre faptul căacesta este un flautist de excepție și un chitarist extrem de talentat, dar cel mai probabil nu multălume știe de pasiunea lui pentru bucătăria indiană. Fiind întrebat mereu de către prieteni și fani despre cele mai bune preparate indiene, Ian a decis săîși împărtășeascărecomandările cu lumea întreagă.

Anderson își datoreazădragostea pentru mâncarea indianăatât prieteniei cu celebrul maestru indian al flautului, Pandit Hariprasad Chaurasia, cât și nenumăratelor excursii în India (prima sa incursiune în aceastățarăavând loc în 1972), ajungând săfie considerat de către co-naționalii săi un adevărat guru al mâncării indiene.Ian Anderson

Încaz căpreferați mâncarea vegetariană, cultura indianăeste plinăde inspirație, pe care o folosește inclusiv în preparatele sale. Recomandarea lui Ian pentru vegetarieni o reprezintălegumele, rădăcini și alte delicatese gătite cu ierburi și condimente alese special pentru a complementa paleta de gusturi. Un preparat drag lui îl reprezintăThali vegetarian, ce își datoreazănumele însuși platoului pe care este servit, permițând celui care îl comandăsăîncerce mai multe selecții de legume și sosuri, pe care le poate combina dupăcum dorește.

Pentru gurmanzii care vor săopteze pentru varianta mai puțin picantăa mâncării indiene, Ian recomandăpui, miel sau carne de vităși pește gătităîn stil Tikka sau Tandoori, mărturisindu-se fan al rețetelor ce includ pui. Acestea merg de minune ca și aperitive, alături de Samosa, un preparat triunghiular de foietaj, ce poate conține atât carne, cât și legume. Tot la aperitive, Ian recomandăpâinea Nan, gătităîntr-un cuptor special, care este perfectăpentru a fi înmuiatăîn diverse sosuri.

Pentru pasionații de gusturi extreme, carnea de porc gătităîn stil Vindaloo sau puiul în stil Phal fac parte din recomandarea sa, alături de niște orez cu sos curry. Totuși, Ian menționeazăfaptul că, înainte de a comanda de la orice restaurant cu specific indian, trebuie săîntrebați exact cât de picant este acel preparat, chiar dacăsunteți familiari cu el, deoarece fiecare bucătar are propriul stil de a îl găti și asezona. Iar în caz căpreparatul este totuși prea picant, mereu aveți grijăsăaveți apăla îndemânăși nu băuturi alcoolice, deoarece acestea pot provoca mai mult rău în acea combinație.

Ian Anderson vine în România pe 19 februarie, când va concerta la Filarmonica Banatul din Timișoara. Nu rata ocazia săasculți live hiturile care l-au facut cunoscut. Biletele se găsesc online pe Eventim.ro și în magazinele partenere.

Comments

comments

About the Author