Știați că nu foarte multe țări din Europa și din lume țin oulăle la frigider în supermarket așa cum se întâmplă în România?

Posted on mai 1 2023 - 2:05pm by petre

Știați că nu foarte multe țări din Europa și din lume țin oulăle la frigider în supermarket așa cum se întâmplă în România?

Americanii, japonezii, australienii și românii, de exemplu, sunt greu de mulţumit când vine vorba de calitatea ouălor de găină și reducerea riscului de contaminare cu salmonella, astfel că ouăle trebuie să fie spălate
înainte de a pleca din ferme şi apoi ţinute la frigider în procesul de transport și comercializare, însă există multe alte ţări, chiar majoritatea statelor din Europa, în care reglementările sanitar-veterinare nu sunt atât de stricte.

Diferenţa se reduce la două aspecte importante: cum să fereşti ouăle de bacteriile care le-ar putea contamina şi câtă energie se poate aloca în această direcţie.

În primul rând este vorba despre modul în care sunt tratate ouăle înainte de a le vinde.

În SUA șii România ouăle sunt curățate complet înainte de a fi vândute, astfel că refrigerarea lor este cu adevărat esențială pentru a le păstra bune de consum

Când este depus de găină, un ou are un strat natural de protecție în jurul lui care împiedică bacteriile să pătrundă și care, dacă este nespălat și nedeteriorat, va menține un ou în mod natural liber de bacterii până la o lună. Dar dacă înlăturăm prin spălare acel strat de protecție, oulele devin vulnerabile trebuie ținute la frigider pentru a avea același termen de valabilitate.

 

Comments

comments

About the Author