Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open

Posted on ian. 21 2015 - 11:19pm by petre

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, și s-a calificat în turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Cu o evoluție foarte bună, cu un serviciu precis, reușind șapte ași, sportiva românăs-a impus în meciul disputat pe Rod Laver Arena, de la ora locală23.40, o întâlnire care a durat 67 de minute.

Pentru calificarea în turul trei la Australian Open, Halep va primi 130 de puncte WTA și un cec în valoare de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani).

Înfaza următoare a competiției de la Melbourne, Halep o va întâlni pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a învins-o în manșa secundă, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (6), pe sportiva francezăKristina Mladenovic, locul 71 WTA.

Accidentatămai multe luni anul trecut, Mattek-Sands, fostănumărul 30 WTA în iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorită”clasamentului protejat”.

Bethanie Mattek-Sands, 29 de ani, a făcut în trecut echipăcu Horia Tecău la dublu mixt. În2012, ei au câștigat Australian Open.

La ediția precedentăa turneului australian, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.

Simona Halep: Sunt în cea mai bunăformă

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, miercuri, dupăce s-a calificat în turul trei la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, căse aflăîn cea mai bunăformăși se simte încrezătoare în forțele proprii.

„Nu m-a afectat nimic azi, fațăde primul tur, care este dificil. Azi am jucat la un alt nivel, a fost mai ușor pentru mine. Știam căeste o jucătoare cu lovituri puternice. Am încercat sălovesc bine mingile și am servit bine. Sunt în cea mai bunăformă, măsimt încrezătoare și tot timpul când ajung în arenăam în minte cătrebuie săcâștig și sălupt pentru fiecare meci”, a spus Halep la Eurosport, dupăterminarea partidei.

Simona Halep a afirmat cămeciul contra reprezentantei țării gazdă, Jarmila Gajdosova, a fost unul dificil, însăși-a dorit sătermine cât mai repede partida. „A fost un meci dificil. Trebuie sămăadaptez repede. A mers bine, am vrut sătermin repede. Cred căam jucat bine astăzi. Am fost agresivăîn joc și concentratăpentru fiecare punct”, a completat Halep.

Comments

comments

About the Author