România s-a calificat în finala Eurovision

Posted on mai 19 2015 - 11:18pm by petre

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision ce se va desfășura sâmbătă, la Viena. Voltaj a intrat pe poziția a 15-a în prima semifinalăa EUROVISION Song Contest, care a avut loc marți seară. Eduard Romanyuta, reprezentantul Republicii Moldova, a intrat primul în concurs în aceeași semifinală.
Å¢ările calificate în finala concursului:

Albania

Armenia

Rusia

România

Ungaria

Grecia

Estonia

Georgia

Serbia

Belgia

Ediția din 2015 a concursului Eurovision va fi difuzatăpentru prima datăîn istoria de 60 de ani a acestei competiții muzicale în lumea întreagă, pe internet, în direct, pe canalul oficial de pe YouTube dedicat evenimentului, informeazăsite-ul revistei Rolling Stone.

Prima semifinalăa concursului Eurovision 2015 a fost difuzatăîn România, în direct de pe scena Wiener Stadthalle, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online, pe www.tvrplus.ro.

Ordinea intrării în concurs în prima semifinalăEUROVISION 2015:

Republica Moldova

Armenia

Belgia

Olanda

Finlanda

Grecia

Estonia

Macedonia

Serbia

Ungaria

Belarus

Rusia

Danemarca

Albania

România

Georgia

potrivit eurovision.tvr.ro.

Încea de-a doua semifinală, care va avea loc în capitala Austriei, pe 21 mai, ordinea de intrare în concurs este următoarea:

Lituania

Irlanda

San Marino

Muntenegru

Malta

Norvegia

Portugalia

Cehia

Israel

Letonia

Azerbaidjan

Islanda

Suedia

Elveția

Cipru

Slovenia

Polonia
Încadrul celor douăsemifinale vor putea vota țările participante în seara respectivă, iar țările finaliste dupăcum urmează: în prima semifinală- Spania, Austria (țara gazdă), Franța, Australia (o țarănou intratăîn concurs); în a doua semifinală: Germania, Italia, Marea Britanie, Australia.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision se va desfășura la Viena, Austria. Eurovision Song Contest va fi organizat anul acesta în capitala Austriei, dupăce travestitul Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a concursului, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa „De la capăt”, câștigătoare a finalei selecției naționale Eurovision.

Pe de altăparte, Republica Moldova va fi reprezentatăla ediția din acest an a Eurovision de cântărețul ucrainean Eduard Romanyuta, care va interpreta melodia „I Want Your Love”.

Eurovision este o competiție muzicalăinternațională, organizatăde European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fărăîntrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numărăABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author