Scrisoare deschis a președintelui ACS Poli Timișoara

Posted on dec. 9 2013 - 4:00pm by petre

Președintele Consiliului Director al clubului ACS Poli Timișoara, Florențiu Staicu, a făcut publicăazi o scrisoare deschisă, pe care o redăm integral: DSC_5463 (1024x486)

ACS Poli Timișoara este un club susținut financiar și moral de Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica. Noul club-fanion al Banatului a fost organizat pe principiul promovării specialiștilor locali, din punct de vedere managerial și sportiv, inclusiv prestația publicăa reprezentanților ACS Poli fiind una civilizată, în ton cu spiritul Timișoarei. Vrem săcreăm un club pe baze locale, de aceea, financiar și logistic am demarat un proiect de dezvoltare a Centrului de copii și juniori. De asemenea, am crescut din punct de vedere sportiv, ACS Poli fiind una din echipele cu o prestație cel puțin onorabilăîn acest sezon de Liga I.

Am încercat, în acest tur de campionat, săne disociem prin discurs  de obișnuitele polemici negative care de ani de zile dominăfotbalul românesc. Deși existăcritici în acest sens din partea unor jurnaliști sau suporteri, am preferat săevităm așa-zisele „presiuni„ mediatice asupra arbitrilor, înainte sau dupăjocurile de Liga I. Mai mult, considerăm primordialăanaliza prestațiilor propriei noastre formații, înainte de a vorbi despre greșelile comise (sau nu) de „cavalerii fluierului„.

Constatăm însă, pe de altăparte, căîn ultimele etape s-au înmulțit greșelile de arbitraj comise împotriva ACS Poli. Specificăm din capul locului cănu considerăm aceste erori ca fiind cauza principalăa rezultatelor mai slabe obținute de echipă. ÃŽnsăerorile (sperăm căsunt simple erori…) consemnate în ultima vreme ne îndeamnăsăreflectăm serios asupra tratamentului aplicat echipei noastre. Deciziile de arbitraj din meciul de la Chiajna au fost semnalate inclusiv de mass-media, iar gravitatea lor, alături de alte greșeli comise de-a lungul turului împotriva ACS Poli, ne fac săcredem căexistăo tendințăconstantăde defavorizare a echipei noastre.

Ne place săcredem căeste doar o întâmplare. ÃŽnsăerorile comise la Brașov și Chiajna (ca săamintim cele mai flagrante decizii anti-ACS Poli Timișoara) au afectat evident situația din clasament a formației noastre. Prin aceastăscrisoare nu solicităm niciun privilegiu. Cerem doar ca echipa și clubul săfie respectate, săbeneficiem de arbitraje imparțiale, iar rezultatele finale săreflecte realitatea din teren.

Cum am spus și în debut, suntem un club sprijinit de instituțiile esențiale de pe plan local. Nu suntem un club mare, suntem în formare și credem căputem săne dezvoltăm prin forțe proprii, bazându-ne pe creșterea tinerilor de perspectivădin vestul țării. De aceea, așa cum ACS Poli respectătoate forurile sportive și cluburi concurente, solicităm un tratament corect!

Dr.ing. Florențiu Staicu,

Președinte Consiliu Director ACS Poli Timișoara

Comments

comments

About the Author