Salonul ROVINHUD – un pic altfel, un eveniment de ținutăcare merităvizitat

Posted on nov. 15 2014 - 9:54pm by petre

Înacest weekend, Hotelul Timișoara găzduiește un eveniment… un pic altfel, Salonul ROVINHUD – un pic altfel, mai precis.

Pentru a nu omite elemente importante pe care organizatorii le-ar dori transmise către publicul larg, fiind vorba despre un eveniment cu scopuri caritabile, văvom prezenta expunerea pe aceastătemăde pe blogul evenimentului:

Zilele de sâmbătă, 15 noiembrie, și duminică, 16 noiembrie, sunt deschise publicului larg. Asta înseamnăcăcei care doresc sădeguste aproximativ 200 de vinuri -  majoritatea din România, dar și din Ungaria, Portugalia, Spania, Italia -  trebuie săachite 70 lei/zi și pot degusta între orele 11:00 – 20:00 cât vor și cât pot.

Nu trebuie săvăfaceți griji pentru pahar, deoarece în acest preț este inclus și un pahar Schott&Zwiesel, Ivento1, pe care îl veți putea lua acasăla plecare. Veți primi și o brățară, ceea ce văva permite intrări și ieșiri nelimitate pentru ziua în care aveți biletul achitat.

Recomand sănu văfie rușine săscuipați vinul în scuipătorile de la standuri, nu veți jigni expozanții, veți putea degusta mult mai multe vinuri și cu siguranțăși notițele din caietele de buzunar al evenimentului vor fi mai inteligibile a doua zi. Da, în caietul de buzunar veți avea lista cu toate vinurile de la salon, cu loc pentru a văputea scrie impresiile despre fiecare vin degustat.

200 de vinuri nu veți putea degusta într-o singurăzi, dar în douăzile poate reușiți 100, așa căcei care doresc sădeguste cât mai multe se pot întoarce și duminică, iar dacăvăcumpărați abonament pe ambele zile văcostădoar 120 lei. Bineînțeles și duminicăveți primi un pahar de degustare.

Înceea ce privește masterclassurile, acestea vor avea loc doar sâmbătăși pentru a participa la ele trebuie săvăînscrieți la adresa salonul@rovinhud.net și săachiziționați un bilet suplimentar (biletul de vizitare a salonului nu acoperăparticiparea la masterclassuri). Dar de ce existăaceste masterclassuri? Săînvățăm, chiar dacăcredem căle știm pe toate. Sunt invitați experți în diferite domenii care ne pot arăta alte lumi, ne pot deschide alte uși, și ne ajutăîn aprecierea vinului. Dacăvreți, ne prezintăetaloane, ne oferăinformații și o parte din experiențele lor.JRtastingathome

De departe cel mai așteptat eveniment este masterclassul cu Jancis Robinson (la care locurile s-au epuizat deja), pentru mine cel mai renumit critic de vin din lume, care va evalua 11 vinuri românești.

Și sărevenim atunci la ziua de vineri, 14 noiembrie, ziua dedicatăsectorului HORECA. Asta înseamnăcăpot participa doar lucrătorii sectorului ospitalității, ai magazinelor de specialitate, și am adăugat și bloggerii, pentru a văoferi timp și loc pentru discuții, contacte, eventual încheierea unor afaceri.  Aștept cu drag manageri de restaurant, hoteluri, magazine, ospătari, somelieri, „chefs„ sau bucătari, șefi de salăetc.,pentru a văarăta ce este prin țarăși săvăajut săgăsiți ceea ce aveți nevoie. Vineri salonul este deschis între orele 16:00 – 20:00, iar biletele de intrare costădoar 30 lei, tocmai pentru a încuraja participarea sectorului HORECA.

Vor fi trei zile cu vinuri de bun gust, cu oameni pricepuți în spatele meselor, trei zile în care sper săne educăm cu toții gusturile în materie de vin.

Ineditul absolut al acestui eveniment constăîn faptul căeste unul organizat de voluntari, lectorii masterclassurilor vor lucra pro bono pentru a mări cât se poate de mult „profitul„, deoarece toți banii vor fi oferiți tinerilor cu dizabilități de la Asociața „Ceva de Spus„ pentru a achiziționa un microbuz accesibil persoanelor utilizatoare de scaune rulante.

Așadar, participând la acest eveniment „de bun gust„ veți avea parte de vinuri excelente și în același timp veți contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

Comments

comments

About the Author