Ponta l-a demis Radu Ghețea, șeful CEC-ului

Posted on feb. 20 2014 - 3:54pm by petre

Premierul Victor Ponta a anunțat că, în calitate de ministru interimar de Finanțe, va semna decizia de eliberare a lui Radu Ghețea din funcția de șef al CEC, precizând căproiectul de ordin a fost deja pregătit de fostul ministru Chițoiu, iar schimbarea va fi efectuatăcel mai probabil luni.

Radu Ghetea (680x453)

ÃŽntrebat de jurnaliști dacăîn aceastăperioadăde interimat va schimba structura conducerii la Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC Bank) pentru a-l înlocui pe Radu Ghețea din funcția de președinte, premierul a răspuns căda.

„Da. Sunt niște proceduri, eu semnez ordinul probabil luni”, a spus Ponta, arătând căfostul ministru al Finanțelor Daniel Chițoiu a pregătit ordinul în acest sens, dar „nu a mai apucat să-l semneze”.

Ponta a preluat, joi, mandatul interimar de ministru al Finanțelor.

Înluna noiembrie, Chițoiu a afirmat căa fost sunat de către președintele Traian Băsescu, în urmăcu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Ghețea sănu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii și Consemnațiuni, fărăa motiva aceastăintervenție.

Declarația a fost făcutăîn contextul în care Ioana Băsescu, fiica președintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din județul Călărași, împrumut garantat cu soldurile prezente și viitoare ale unui cont deschis la CEC și cu terenul agricol achiziționat.

Comments

comments

About the Author