Cea mai mare trazacție din istoria Facebook: 16 miliarde de dolari pentru WhatsApp

Posted on feb. 20 2014 - 10:50am by petre

Facebook a anunțat miercuri căva cumpăra cu 16 miliarde de dolari aplicația de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achiziția cea mai importantădin istoria celei mai populare rețele de socializare din lume.Whatsup

Facebook va plăti patru miliarde de dolari în numerar și 12 miliarde în acțiuni. Pe lângăcele 16 miliarde dolari, fondatorii și angajații WhatsApp vor primi acțiuni în valoare de trei miliarde dolari.

„WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă”, a afirmat Mark Zuckerberg.

„WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobilăîn timp real care deține o poziție de lider și care crește foarte rapid”, subliniazăFacebook într-un comunicat. Grupul dezvăluie căWhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, și căpeste un milion de persoane își deschid cont în fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de „volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicații la nivel mondial”, a dat asigurări el.

Investitorii par mai puțin entuziaști la Bursa din New York, unde acțiunile Facebook au scăzut cu 4,50%, la 65 de dolari, în jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora României), dupăanunț.

Comments

comments

About the Author