foto MASACRU LA KIEV! Se trage cu MUNIÈšIE DE RĂZBOI!

Posted on feb. 20 2014 - 4:31pm by petre

Focuri de armăcu muniție de război se trag joi în centrul Kievului, conform AFP. Ciocnirile au provocat moartea a cel puțin 35 manifestanți, iar sediile Parlamentului și al Guvernului au fost evacuate. Ministerul de Interne i-a îndemnat pe locuitorii Kievului sănu iasădin casăși sănu meargăîn centrul orașului, unde au loc tiruri susținute cu gloanțe reale. Forțele de securitate au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimăapărare.

UPDATE 15:40 – Forțele de securitate au primit permisiunea de a folosi arme de foc – Russia Today

Kiev 3 Kiev 5 Anti-government protesters build new barricades after clashes with riot police in Independence Square in Kiev Anti-government protesters carry an injured man on a stretcher in Independence Square in Kiev A wounded protester is rushed to a vehicle following violence in Independence Square in Kiev Anti-government protesters prepare Molotov cocktails during clashes with riot police in the Independence Square in Kiev Kiev Kiev1 Anti-government protest in Kiev, Ukraine - 18 Feb 2014 Anti-government protesters lead away a riot policeman in Independence Square in Kiev

Forțele de securitate din centrul Kievului au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimăapărare, dupăce au fost atacate de la ferestrele unei clădiri, a declarat Ministrul de Interne.

„Pe 20 februarie, oameni neidentificați au tras asupra forțelor de securitate de la ferestrele Conservatorului din Kiev. Pentru securitatea forțelor de ordine, s-a decis relocarea trupelor în locuri mai sigure și, conform legislației în vigoare, folosirea armelor de foc în legitimăapărare„, a declarat ministrul.

UPDATE 15:20 – Zeci de activiști ai opoziției au blocat un tren în care se aflăsute de polițiști

Aproximativ 50 de protestatari ai opoziției ucrainene au blocat o cale feratăîn estul Ucrainei, între orașele Dnepropetrovsk și Kiev, oprind un tren în care sunt 500 de polițiști, anunțăagenția Interfax, în ediția online.

Un tren de pasageri în care sunt aproximativ 500 de polițiști care ar urma săajungăla Kiev este blocat într-o haltăsituatăîn apropierea orașului Dnepropetrovsk.

UPDATE 15:15 – Ministrul rus de Externe: Forțe extremiste încearcăsădeclanșeze un război civil în Ucraina

„Moscova susține dialogul între autoritățile ucrainene și opoziție pentru gestionarea crizei și pentru combaterea împreunăa forțelor extremiste și radicale care încearcăsădeclanșeze un război civil”, a declarat Lavrov.

UPDATE 14:00 – Poliția îi îndeamnăpe locuitorii din Kiev sănu iasădin casă

Ministerul de Interne i-a îndemnat joi pe locuitorii Kievului sănu iasădin casăși sănu meargăîn centrul orașului, unde au loc tiruri susținute cu gloanțe reale.

„Înacest moment, este mai bine săfie limitate deplasările cu mașina particularăși sănu se iasăpe stradă. Sunt oameni cu intenții agresive pe străzile din Kiev”, a anunțat ministerul într-un comunicat.

UPDATE 13:00 – Ministerul ucrainean de Interne le cere protestatarilor săpredea armele

„Forțele de ordine nu au utilizat și nu vor utiliza forța împotriva civililor pașnici”, afirmăministerul joi, într-un comunicat.

„Poliția va răspunde încercărilor extremiștilor de a utiliza forța împotriva polițiștilor, în conformitate cu legea ucraineană«privind poliția»”, se aratăîn comunicat.

Pe de altăparte, potrivit BBC, care citeazăsite-ul publicației Ukrainska Pravda, trenuri cu „40 de vagoane care transportămilitari” s-ar îndrepta cătyre Kiev, de la Kremenciuk.

UPDATE 12:40 – Jurnaliștii de la Russia Today, vizați de focuri de armă

Echipa de jurnaliști de la postul de televiziune Russia Today a fost ținta unor focuri de armătrase de un lunetist asupra camerei de hotel în care aceștia se aflau pentru a transmite în direct manifestațiile de la Kiev.

Jurnaliștii nu au fost răniți, însăun glonț a spart fereastra camerei în care se aflau.

Și corespondentul postului de televiziune, Egor Piskunov, împreunăcu alți colegi, au fost ținta unor focuri de armăîn timp ce filmau manifestațiile din Piața Independenței din Hotelul Ucraina.

Protestatarii au preluat joi controlul asupra Hotelului Ucraina, situat în centrul Kievului, unde sunt cazați inclusiv parlamentari.

UPDATE 12:10 – Bilanțul violențelor a ajuns la 35 de morți

Bilanțul violențelor de la Kiev a ajuns la 35 de morți, informeazăRussia Today, în pagina electronică.

Potrivit unui jurnalist al postului de televiziune Russia Today, prezent la fața locului, informații neconfirmate anunțămoartea a cel puțin 35 de persoane în cursul dimineții de joi la Kiev.

Televiziunea susține călunetiști ai opoziției au ocupat câteva acoperișuri din centrul Kievului și trag în forțele de securitate. Potrivit primelor informații, 12 polițiști ar fi fost capturați de manifestanți.

Sediul Guvernului ucrainean a fost evacuat

Sediul Guvernului de la Kiev a fost evacuat joi, a anunțat un oficial prezent la fața locului, relateazăAFP.

„Înaceastădimineațătoți angajații au părăsit clădirea. Am primit un ordin oficial în acest sens”, a declarat acest oficial fărăalte precizări.

Protestele din Kiev au fost filmate cu o dronă.

UPDATE 12:00 – AFP: Cel puțin 17 persoane au fost ucise

Un jurnalist a putut săvadăzece cadavre zăcând pe jos în Piața Independenței (Maidan), în centrul Kievului, în fața Hotelului Kozațki.

Alt jurnalist a numărat șapte cadavre în holul Hotelului Ucraina, situat de cealaltăparte a pieței.

UPDATE 11:45 – Un mort și 29 de răniți în rândul polițiștilor

Ciocnirile de la Kiev au provocat joi dimineațăun mort și 29 de răniți în rândul polițiștilor, relateazăRussia Today.

UPDATE 10:39 – Cel puțin 10 morți în violențele de joi

Cel puțin zece manifestanți au fost împușcați mortal, joi, în violențele din centrul Kievului, anunțăAFP.

Televiziunea ucraineanăEspreso.TV a difuzat joi imagini în care se puteau vedea cadavrele a cinci protestatari în apropierea unei cafenele din fața hotelului Kazațkii, din Piața Independenței din Kiev.

Anterior, un jurnalist al AFP anunțase căcel puțin un manifestant a fost ucis și alți zece au fost răniți.

UPDATE 10:20 – Parlamentul este evacuat

Protestatarii au ajuns la clădirea Rada, care găzduiește Parlamentul Ucrainei, iar poliția a fost nevoităsăse retragăîn parcul Mariinsky din apropiere. Parlamentul este evacuat de urgență, scrie Russia Today.

„A fost declaratăevacuare de urgență”, le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnaliștilor, în timp ce părăsea clădirea, joi dimineața, relateazăInterfax Ucraina, în pagina electronică.

Potrivit poliției, protestatarii ar fi înarmați.

Potrivit agenției ruse Interfax, câteva sute de susținători ai Guvernului s-au adunat în apropierea clădirii Parlamentului pentru a „apăra Constituția”.

UPDATE 10:00 – Autoritățile ucrainene anunțăcă20 de polițiști au fost răniți în noile violențe

Potrivit surselor oficiale, polițiștii ar fi fost împușcați în timp ce încercau săcontroleze mulțimea formatădin aproximativ 3.000 de protestatari.

„Se trag focuri de armăîn poliție din clădirea Conservatorului care dominăPiața Independenței”, precizeazăserviciul de presăal Ministerului de Interne. Clădirea este ocupatăde manifestanți.

Zgomote puternice, provenind probabil de la lucrările de construire a baricadelor, și strigăte se aud permanent în piață. Potrivit aceleiași, surse, existăinformații cu privire la noi ciocniri în pofida armistițiului. Protestatarii și poliția din centrul Kievului aruncăunii în alții cu fumigene și grenade asurzitoare.

Cel puțin 28 de persoane au murit în urma violențelor din ultimele douăzile, potrivit Ministerului ucrainean al SĂƒnătății, în timp ce alte 445 au solicitat îngrijiri medicale. Printre răniți se aflădoi străini.

Ministerul a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet căpatru tineri cu vârste mai mici de 18 ani și doi cetățeni străini figureazăprintre răniții violențelor de marți seara din capitala ucraineană.

Înplus, negocierile dintre președintele ucrainean Viktor Ianukovici și opoziție urmau săfie reluate la ora 09.00 (09.00 ora României), a anunțat agenția UNIAN, citând pagina de Facebook a Euromaidan (numele conflictului și protestatarilor). Aceasta va fi a șaptea rundăde negocieri, dupăce Ianukovici a refuzat categoric, miercuri, săvorbeascădespre demisia sa sau participarea UE și Statelor Unite la negocieri. Pe de altăparte, opoziția refuzăparticiparea Rusiei la negocieri.

Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunțat un „armistițiu” cu opoziția înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaților europeni și a unui oficial rus de rang înalt.

Comments

comments

About the Author