Cine sunt cei doi români uciși la Paris

Posted on nov. 14 2015 - 9:11pm by petre

MAE a anunțat sâmbătăcădoi cetățeni români au murit în atentatele de la Paris, informația fiind confirmatăde autoritățile franceze. De asemenea, un cetățean român a fost rănit ușor în atacurile survenite în cursul nopții în capitala Franței, persoana în cauzăprimind îngrijiri la un spital din Paris și fiind externatăîn cursul dimineții.Romani Morti Paris

Cei doi români care au murit în atentatele din Paris sunt Lăcrimioara Pop, originarădin Baia-Mare, și Ciprian Calciu din Tulcea. Informația a fost confirmatăde prefectul de Maramureș Anton Rohian.

„Ei doi au avut neșansa săse afle la locul nepotrivit. Am fost informat despre faptul căLăcrămioara Pop și Ciprian Calciu se aflau la o terasăîn Paris și au fost împușcați mortal dintr-o mașinăîn care se aflau teroriști. Am luat legătura cu familia și vom face tot ce ne stăîn putințăsă-i sprijinim și să-i ajutăm„, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Anton Rohian, prefectul de Maramureș

Și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, căîn atentatele teroriste de vineri noapte de la Paris a murit și o tînărădin Baia Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Înaceste momente tragice prin care trece națiunea francezăși care au îndoliat întreaga lume, îmi exprim regretul profund și compasiunea. Cu atât mai mult cu cât în sângerosul atac și-a pierdut viața o băimăreancăde-a noastră. Rugăciunile mele se îndreaptăspre toți cei care au pierdut pe cineva drag în acest tragic atentat, spre francezi, români, băimăreni. (…) Cred căfiecare dintre noi, oamenii simpli, trebuie sătransmitem dorința noastrăde pace. Sălăsăm deoparte divergențele, războaiele și permanenta luptăpentru putere. Nimic bun nu aduce umanității dacăacest război dintre creștini și musulmani continuă. Mai mult ca oricând avem nevoie de egalitate, libertate și fraternitate. Pe plan mondial„, a scris Cătălin Cherecheș, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Pânăla ora transmiterii acestei știri, primarul nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii privind identitatea tinerei din Baia Mare care a murit în urma atentatelor de la Paris.

Autoritățile franceze au centralizat 128 de morți în urma atentatelor comise vineri searăla Paris, conform unui bilanț provizoriu, care precizeazăcă200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanțului atentatelor din Franța variazăîntre 128 și 153 de morți, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunțat în cursul nopții 140 de morți.

sursa: Gandul, foto Facebook

Comments

comments

About the Author