E incredibil ce repede merge! A fost stabilit un nou record mondial de vitezăpentru un tren VIDEO

Posted on apr. 21 2015 - 3:32pm by petre

Japonia a stabilit un nou record de vitezăcu un tren maglev, cu propulsie pe bazăde levitație magnetică, atingând viteza de 603 kilometri pe oră, într-o cursăde test, la doar câteva zile dupăce depășise un record vechi de 12 ani.

Trenul maglev compus din șapte vagoane, cu propulsie pe bazăde levitație magnetică, tehnologie care utilizeazăun câmp magnetic pentru mișcarea trenului și menținerea lui suspendat deasupra căii de rulare, eliminând frecarea, a atins marți viteza de 603 kilometri pe oră, în timpul a ceea ce oficialii companiei Central Japan Railway au descris ca fiind o călătorie „confortabilă” și scurtăpe un traseu de test din regiunea celebrului munte Fuji, informeazătheguardian.com.

Trenul din gama Lo, cu 49 de angajați ai companiei feroviare nipone la bord, a circulat pentru 11 secunde cu viteza de 603 kilometri pe oră, în timpul călătoriei pe traseul de test de 1,8 kilometri, potrivit informațiilor date publicității de Central Japan Railway.

„Călătoria a fost confortabilăși stabilă. Vom continua săanalizăm datele și săne folosim de ele în construirea și modificarea vagoanelor și echipamentelor”, a declarat, pentru publicația Asahi Shimbun, Yasukazu Endo, șeful centrului de Testare Maglev.

Noul record de vitzezăa fost stabilit la mai puțin de o săptămânădupăce trenul maglev a atins viteza de 590 de kilometri pe oră, depășind recordul anterior, de 581 de kilometri pe oră, stabilit în 2003.

Trenurile maglev plutesc la 10 centimetri deasupra căii de rulare și sunt propulsate de electromagneți.

Serviciile comerciale nu vor fi lansate însăfoarte curând, călătorii având de așteptat pânăcând vor putea călători la viteze mai mari chiar decât cele ale actualului tren de mare vitezădin Japonia, Shinkansen sau trenul-glonț, ale cărui cele mai recente modele călătoresc cu viteze de pânăla 320 de kilometri pe oră.

Potrivit ediției online a The Guardian, în Japonia existăo serie de îngrijorări referitor la costurile enorme ale construirii infrastructurii necesare unui serviciu comercial maglev, care este prevăzut a efectua primele curse în 2027, între Tokyo și orașul Nagoya, din centrul Japoniei, aflat la o distanțăde 286 de kilometri.

Trenurile maglev vor rula, în cadrul serviciului comercial, cu viteza maximăde 500 de kilometri pe orăși vor străbate distanța Tokyo – Nagoya în doar 40 de minute, mai puțin de jumătate din timpul necesar trenurilor Shinkansen săstrăbatăaceeași distanță. Sistemul de trenuri Shinkansen a aniversat anul trecut 50 de ani de la darea în folosință.

Pânăîn 2045, trenurile maglev ar trebui săstrăbatădistanța de 410 kilometri dintre Tokyo și Osaka în doar o orăși șapte minute, reducând la jumătate timpul de călătorie din prezent.

Estimările plaseazăcostul construirii infrastructurii necesare la 100 de miliarde de dolari doar pentru linia Tokyo-Nagoya, cu peste 80% din traseu fiind prevăzut a trece prin tuneluri săpate în munți.

Înciuda prețului extrem de ridicat, Japonia sperăsăvândătehnologia trenului de mare vitezăși altor țări ca parte a încercării de a revigora a treia cea mai mare economie a lumii prin export de infrastructură.

Premierul nipon Shinzo Abe va face o vizităîn Statele Unite ale Americii spre finalul acestei luni, în cadrul căreia este de așteptat săpromoveze construirea unei linii feroviare de mare vitezăîntre New York și Washington, utilizând tehnologia japoneză. Potrivit unor relatări de presă, guvernul de la Tokyo ar fi dispus săajute la finanțarea proiectului.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author