De acum e voie? Senatorii schimbălegea fumatului!

Posted on iun. 11 2016 - 12:11pm by petre

Legea antifumat a fost modificatămarți de senatori, prin refefinirea spațiului public închis – acesta fiind încadrat de pereți de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spații separate, complet izolate și inscripționate.

„Prin spațiul public închis se înțelege orice spațiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiÅŸ, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spațiilor cu destinație locativă”, potrivit unui amendament propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi „pentru”.

De asemenea, noile modificări presupun și permiterea fumatului în spații special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

„Fumatul este permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru aceastădestinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop”, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.

Senatul este prima camerăsesizatăpentru acest proiect de lege, Camera Deputaților fiind for decizional.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author