Cum să alegeți cel mai bun chopper de legume

Posted on iun. 22 2022 - 8:03pm by petre

Întrebați orice bucătar – bucătar de casă sau bucătar profesionist – care este una dintre cele mai descurajante sarcini din bucătărie și s-ar putea să vă răspundă: „pregătirea alimentelor”.

Nu este vorba de faptul că spălarea, curățarea și tăierea fructelor, legumelor și ierburilor și alte sarcini de pregătire sunt banale; în schimb, este vorba de faptul că timpul de pregătire este consumator și îndepărtează energia de la procesul de gătit propriu-zis care vine după pregătire. Unii trebuie să se pregătească cu o zi sau câteva în avans, să stea până târziu sau să se trezească în zori doar pentru a se asigura că pregătirea mâncării este în ordine.

Din fericire, achiziționarea unui chopper de legume poate ajuta la economisirea unei mari cantități de timp. A opta pentru un chopper pentru a tăia legumele nu înseamnă doar reducerea timpului de pregătire, ci și eliminarea oboselii, diminuarea stresului și asigurarea faptului că fiecare bucățică este precisă și are exact dimensiunea cerută de rețeta dvs.

În timp ce unora s-ar putea să nu le placă ideea de a folosi un chopper dedicat, deoarece este mult mai mare de curățat decât un cuțit de bucătărie, rețineți că folosirea unui chopper poate elimina chiar și nevoia unui fund de tăiat, permițându-vă să tăiați murdărind doar un singur dispozitiv.

Dar tocătoarele de legume, deși sunt unelte de bucătărie excelente, nu sunt același lucru cu roboții de bucătărie, așa cum ar putea crede unii – totuși, termenul este adesea folosit în mod interschimbabil. Din acest motiv, haideți să acoperim rapid diferențele dintre cele două aparate de bucătărie.

Chopper de legume:

  • Util pentru cantități mai mici de alimente
  • Aparat de bucătărie mai mic; ușor de depozitat
  • În principal toacă, dar poate, de asemenea, să felieze, să amestece, să mixeze etc.
  • De obicei manual, dar unele sunt electrice
  • Ușor de curățat

Robot de bucătărie:

  • Util pentru cantități mai mari de alimente
  • Aparat de bucătărie mai mare
  • Adesea are discuri pentru răzuire și feliere
  • Poate frământa aluatul
  • De obicei electric, dar unele sunt manuale
  • Are un tub de alimentare
  • Mai scump decât un chopper de legume
  • Curățarea necesită mult timp

Acestea fiind spuse, un robot de bucătărie are adesea mai multe funcționalități, dar, în schimb, este mai greu de curățat și este de obicei mai scump și mai greu de depozitat. Între timp, un chopper de legume este adesea mai simplist, dar totuși oferă uneori o multitudine de atașamente diferite pentru lame, are o portabilitate mai bună și tinde să fie mai ușor.

Cu atât de multe tipuri și modele de tocătoare de legume, cu o multitudine de caracteristici diferite, este practic imposibil să alegeți rapid unul fără a fi strategic în ceea ce privește decizia dumneavoastră. Dacă nu ați mai deținut niciodată un chopper sau sunteți în căutarea unui chopper excelent pentru a înlocui unul de acasă, asigurați-vă că citiți următoarele întrebări frecvente.

Cum funcționează un chopper de legume?

Fiecare chopper pentru legume poate avea o formă diferită de funcționare. Pentru tocătoarele de legume cu un tip de funcționare de tip șnur de tragere, manivelă sau electric, lama de tocat se va roti rapid pentru a tăia legumele în bucăți odată ce se trage de șnur, se rotește manivela sau se apasă butonul potrivit.

În ceea ce privește tocătoarele de legume care trebuie apăsate, legumele sunt tocate prin presiunea dintre o împingere în jos pe capacul chopperului, forțând legumele să fie tăiate de lama de sub ele și să cadă într-un recipient de depozitare.

Cum se utilizează un chopper de legume?

Nu orice chopper va avea aceeași utilizare. Unele pot necesita să apăsați un buton, să aplicați presiune pe un capac, să trageți o sfoară sau să răsuciți o manivelă. De asemenea, acestea vor diferi și prin tipurile de lamă(e) pe care le oferă, unele dintre ele putând fi interschimbabile sau chiar să ofere o formă diferită de curățare (de exemplu, spălare manuală, în mașina de spălat vase). Acestea fiind spuse, asigurați-vă că vă uitați în manualul de utilizare al chopperului dumneavoastră pentru instrucțiuni relevante privind utilizarea dispozitivului.

Cum se curăță chopperul de legume?

Deoarece tocătoarele de legume sunt fabricate din materiale diferite și unele sunt electrice, în timp ce altele sunt manuale, ar fi important să consultați manualul de utilizare al chopperului dvs. de legume pentru instrucțiuni de curățare. Din nefericire, nu toate tocătoarele sunt sigure pentru mașina de spălat vase; altele pot rezista doar pe raftul de sus al unei mașini de spălat vase.

Cu toate acestea, atunci când aveți îndoieli, spălați întotdeauna chopperul de legume manual. Fiți deosebit de atent la materialele din care este construit chopperul dumneavoastră, astfel încât să nu îl curățați cu o substanță (de exemplu, suc de lămâie, oțet) care ar putea deteriora dispozitivul.

În plus, asigurați-vă întotdeauna că vă uscați bine chopperul de legume după spălare (mai ales înainte de depozitare), în special părțile metalice (inoxidabile sau nu) pentru a evita rugina și petele.

Comments

comments

About the Author