Aspirina și Bleonț fac comedie la Timișoara cu Prenumele

Posted on sept. 27 2016 - 4:15pm by petre

Actori celebri, umor spumos, spectacol în premieră: este o „rețetă„ infailibilăpentru a mobiliza o consistentă parte a publicului timișorean dornic de teatru. În3 octombrie  2016, de la ora 20, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara  are loc spectacolul  de teatru “Prenumele„, în regia lui Răzvan SĂƒvescu. Actorii Claudiu Bleonț,  Mihai Călin, Mirela Oprișor (cunoscută publicului nu doar din spectacolele de teatru, ci și din serialul Las Fierbinți, unde joacă rolul Aspirina), Raluca Aprodu și Leonid Doni își  capteazăspectatorii cu o comedie mustind de vervă și  o dezbatere de-a dreptul savuroasă. prenumeme-aspirina

Vincent (Mihai Călin), un agent imobiliar de succes și în curând fericit tată, este invitat la cină de către sora sa Babou (Mirela Oprișor) și cumnatul său Pierre (Claudiu Bleonț), profesor la universitate. Soția sa Anna (Raluca Aprodu), specialistă în modă, și prietenul acestora din copilărie, Claude (Leonid Doni), trombonist la  orchestra simfonică  radio, îl însoțesc. O glumă nevinovată despre numele viitorului copil declanșeazăo cascadă de situații comice neprevăzute și dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia lor.

“Le Prenom„ este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor și cântăreț Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată și pentru marile ecrane, primind 5 nominalizări la premiile César în 2013.
Textul a fost montat în România de regizorul Răzvan SĂƒvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru și filme, dintre care cele mai renumite sunt serialul “La Bloc„, piesa de teatru “Popcorn„ de Ben Elton și producția cinematografică, parțial filmată în New York, “America, venim!„.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Comments

comments

About the Author