Spectacol eveniment cu balerinii de la Saint-Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov la Timișoara

Posted on dec. 16 2016 - 12:40am by petre

Dupăce a făcut salăarhiplinăla Timișoara cu spectacolul „Lacul lebedelor„, Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov’’ revine în urbe cu una dintre cele mai frumoase povești dansate vreodată, baletul „Spărgătorul de nuci„ de P.I.Ceaikovski. Unica reprezentație la Timișoara a acestui spectacol va avea loc în 19 decembrie 2016, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române.

afis-spargatorul-de-nuci-timisoara-19dec
Vedetele companiei rusești vor interpreta rolurile principale: Clara o are interpretăpe balerina Maria Poliudova, iar rolul Prințului va fi jucat de Andrei Batalov/ Vladimir Statnii.

Baletul, cu un libret de Marius Petipa, dupăversiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor’’, a avut premiera mondialăîn 6 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din St.Petersburg. Coregrafia este creatăde Marius Petipa și Vasily Vainonen. Spectacolul din St. Petresburg are o scenografie realizatăde Evgheni Gurenco, iar costumele sunt pictate de Vera Poliudova. Biletele pentru spectacolul de la Timișoara s-au pus în vânzare la Agenția Operei.

 

 

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov’’ a fost fondatăîn 2014 de unul dintre legendarii balerini ruși, prim-solist la Teatrului Mariinski.Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusi , Andrei Batalov dominăscena de balet de mai mult de 20 de ani. În1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky„ din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu obține statutul de prim-solist al Teatrului Mariinski. Batalov deține un palmares impresionat la marile concursuri internaționale de balet . A fost câștigător a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). A câștigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997). Înrepertoriul teatrelor Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky (din 1994), Batalov a deținut roluri principale în cele mai importante spectacole de balet clasic și contemporan. Ca director artistic al companiei ce-i poartănumele, Andrei Batalov urmeazămarea tradiție a baletului rus, așa cum au construit-o Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.

Comments

comments

About the Author