Cercetat sub control judiciar pentru trafic de influență, primul pe lista candidaților la Senat în Timiș – Cine sunt candidații PNL Timiș la alegerile parlamentare

Posted on sept. 28 2016 - 11:29am by petre

Potrivit biroului de presă al PNL Timis a fost definitivată lista candidaților partidului pentru alegerile parlamentare Iată candidații, în ordinea locurilor de pe listă:

Senat:

1. Vasile Blaga

2. Dumitru Dinulescu

3. Ioan Sas

4. Longin Popescu

Camera Deputaților:

1. Marilen Pirtea

2. Ben Oni Ardelean

3. Liliana Oneț

4. Balint Petrescu

5. Liviu Cocean

6. Mariana Nagy

7. Daniela MariÅŸ

8. Maria Barna

9. Colhon Adrian

10. Cornel SĂƒmărtinean

 

Potrivit Mediafax, Vasile Blaga, copreședintele PNL, a fost audiat miercuri, la sediul DNA Ploiești într-un dosar de corupție și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Vasile Blaga a ieșit din sediul DNA Ploiești după circa două ore de audieri și a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ÃŽntrebat dacă își va da demisia, copreședintele PNL a răspuns: „Vă rog să rețineți că sunt garantul respectării statutului și a tuturor deciziilor partidului. Voi acționa în consecință, nu vă faceți probleme”.

Totodată, întrebat cum a răspuns acuzațiilor legate de presupusul trafic de influență, Vasile Blaga a răspuns că poate să își dovedească nevinovăția.

Blaga a fost citat la sediul DNA Ploiești în calitate de suspect într-un dosar de corupție.

Surse judiciare au declarat agenției Mediafax că Vasile Blaga a fost audiat ca suspect într-un dosar de trafic de influență.

Conform acelorași surse, Vasile Blaga este suspectat că ar fi intervenit pentru atribuirea unor contracte preferențiale

Iată ce a declarat președintele PNL Timiș, Nicolae Robu:

„Sunt multumit ca astazi, PNL Timis a facut dovada clara ca este o organizatie eminamente democratica. Circa 2/3 din membrii BPJ au participat la sedinta si, dupa o dezbatere lunga, dar calma, elevata, la nivelul a ceea ce PNL Timis reprezinta astazi, au agreat prin vot, IN UNANIMITATE, abordarea paritara intre cele doua componente ale partidului, a ordinii pe liste pt alegerile parlamentare. Multumirea imi este umbrita, insa, de absenta de la vot a unui numar mare de colegi primari, care, la initiativa d-lui primar de Sannicolau Mare, Danut Groza, au refuzat respectarea statutului in ceea ce priveste luarea deciziilor in partid, dorind sa-si impuna punctul de vedere altfel decat prin votul BPJ. Vreau sa accentuez ca eu nu am fost si nu vreau sa ma las antrenat in nicio lupta cu nimeni din partid -si cu atat mai mult cu colegii primari, pe care ii apreciez si ii apreciez nu oricum, ci in cunostinta de cauza asupra a ceea ce inseamna sa fii primar, fiind si eu insumi-. Potentialitatile mele vreau sa le folosesc pentru realizari in functia de primar si in lupta cu PSD. Ii asigur pe d-nii primari ca voi oferi tot sprijinul pt accederea in functii executive -secretari de stat etc.- a acelor colegi pe care ei ii agreeaza si ca vreau, in continuare, ca ei sa fie parte importanta la luarea deciziilor in PNL Timis, asa cum am facut sa fie si la ora actuala (din cei 99 membri BPJ, 38 sunt primari!).”

Comments

comments

About the Author