Viorel, românul împușcat în Germania după ce a sunat degeaba de patru ori la Poliție, decorat post mortem de statul german

Posted on iun. 21 2021 - 2:10pm by petre

Vili Viorel Păun a fost împuşcat în Germania după ce a sunat de patru ori la poliţie şi nimeni nu i-a răspuns. A fost decorat post mortem

Pe 19 februarie 2020, un atacator a împuşcat nouă tineri în oraşul Hanau din Germania.

Victimele au fost alese la întâmplare pe stradă, singurul obiectiv al atacatorului fiind de a ucide cât mai mulţi imigranţi.

Românul Vili Viorel Păun a fost una dintre victime. Potrivit Deutsche Welle, autorităţile au prezentat familiei victimei o versiune conform căruie tânărul a fost atacat într-un magazin. După ce a primit telefonul fiului său, tatăl lui Viorel a început propria sa investigaţie.

 

Niculescu Păun, tatăl victimei, a simţit că ceva este în neregulă după ce a descoperit că ultimele patru apeluri din telefonul fiului său erau la serviciul unic de urgenţă din Germania. Confruntate cu această dovadă, autorităţile au recunoscut că poliţia nu a putut prelua niciunul dintre apelurile lui Vili Viorel Păun din lipsă de personal. Horst Seehofer, ministrul federal de interne, a recunoscut în faţa familiei îndoliate că „tehnologia v-a ucis fiul”.

 

Oficialii germani au continuat seria de gafe în acest caz. În dosarele aferente anchetei, tatăl lui Vili Viorel Păun figura drept victimă. Tot pe aceste nume s-a efectuat şi autopsia. Abia după 7-8 luni, susţine Deutsche Welle, atunci când Niculescu Păun a cerut lămuriri în legătură cu moartea fiului său, germanii au rectificat greşeala.

În încercarea de a repara toate acest bâlbe, autorităţile germane l-au decorat post mortem pe Vili Viorel Păun cu Medalia pentru Curaj Civil, iar strada pe care a fost ucis românul îi va purta numele temporar.

Comments

comments

About the Author