Vârșețul invită bănățenii la Festivalul Culesului de Struguri

Posted on sept. 6 2018 - 7:03pm by petre

Consulatul general al republicii Serbia la Timișoara împreună cu organizția turistică a orașului Vârșeț au organizat la Restaurantul Lloyd din Timișoara o acțiune de promovare a celui mai mare eveniment public pe care municipalitatea din Banatul sârbesc îl găzduiește anual la începutul toamnei.

Consulul Serbiei la Timișoara, Marija Sosic, și Tanija Palcovic din partea organizației turistice a orașului Vârșeț, au prezentat jurnaliștilor principalele repere ale Sărbătorii Culesului de Struguri, moderarea prezentării fiind asigurată de gazda evenimentului, Iavor Radovancovici.conferinta de presa LLoyd 01_01 conferinta de presa LLoyd 02_01 conferinta de presa LLoyd 05_01

Orașul Vârșeț și Organizația turistică din Vârșeț organizează, în perioada 13-16 septembrie, cea de-a 61-a manifestare anuală „Zilele recoltei” sau „Zilele culesului de struguri”.

„Zilele culesului de struguri”, sau așa cum spun localnicii „Grozdjebal”, este cel mai mare, cel mai vechi și cel mai vizitat eveniment turistic și de afaceri din această regiune. Un program bogat și de calitate este pregătit și adaptat pentru gustul tuturor și în acest an.

Cele trei zile de petrecere sunt deschise, tradițional, de o paradă fastuoasă, condusă de legendarul Vinko, căruia, la ceremonia inaugurală, primarul îi predă cheile orașului, care vor fi înapoiate doar la închiderea sărbătorii.

Îm cadrul „Zilelor culesului de struguri”, la Vârșeț vor fi organizate numeroase evenimente culturale, comerciale și sportive, precum și un târg de struguri și vin.

Printre evenimentele cele mai îndrăgite de miile de vizitatori, dintre care o foarte mare parte sunt români, vom regăsi ​​carnavalul și parada tradițională, teatrul pentru copii, popularul joc al aruncatului de struguri din avion, turul podgoriilor locale pe biciclete, competiții sportive, divertisment, concerte și focuri de artificii.

Nu în ultimul rând, oaspeții sărbătorii vor alege regina frumuseții din 2018.

Bineînțeles că, la loc de cinste, vor fi și în acest an specialitățile culinare, bunătățile la grătar sau ceaun, care fac deliciul miilor de vizitatori.izlet-grozdjebal-vrsac-1Duma 036vest_1442571011_99522.Duma 118 (2)

Comments

comments

About the Author