Valeriu Gheorghiţă, avertisment dur: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

Posted on iun. 15 2021 - 8:17pm by petre

 

Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că la toamnă pot să apară noi cazuri de localităţi în carantină din cauza pandemiei dacă populaţia nu se vaccinează în număr mare.

Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”

 

ADVERTISEMENT
Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit despe posibilitatea apariţiei celui de-al patrulea val al pandemiei la toamnă.

„Dacă nu avem o rată de acoperire vaccinală suficientă încât să se încetinească răspândirea infecţiei în cadrul populaţiei suntem la risc de un nou val 4. Nu este speculaţie, este, din păcate o realitate cu care ne vom confrunta. Dar ce ţine de noi este să diminuăm amplitudinea”, a explicat Valeriu Gheorghiţa în cadrul conferinţei de presă din această săptămână.

 

Medicul Gheorghiţă s-a adresat primarilor cărora le-a spus că riscă să aibă din nou localităţile introduse în carantină dacă localnicii nu se vaccinează în număr mare.

„Tocmai din acest motiv am propus reorganizarea activităţilor de vaccinare, în special în rural, să avem un calendar clar şi detaliat al activităţilor de vaccinare în fiecare localitate în parte, pe de o parte pentru că estimăm apariţia acestui val de îmbolnăviri. Şi nu vreau să ne trezim în toamnă cu localităţi care să spună faptul că la ei nu au ajuns vaccinuri (…) Altfel este posibil ca în toamnă să avem probleme în localităţi în care imunizarea colectivă a populaţiei este mult sub ce este relevant din punct de vedere epidemiologic. Este posibil să se ajungă la situaţii în care anumiţi reprezentanţi locali să se uite cum vor fi carantinate localităţile lor pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze nu s-au desfăşurat aceste activităţi”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Comments

comments

About the Author