Urs superb filmat în Banat – VIDEO

Posted on iul. 13 2023 - 9:05pm by petre

Un exemplar impresionant de urs descoperă camera de monitorizare a faunei instalată într-o pădure a Ocolului Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Uneori, urșii pot simți și urmele foarte fine de miros care rămân pe camerele de monitorizare, după ce au fost instalate. Urșii au un miros foarte fin, grație foselor nazale mari și miilor de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, iar în căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administreazăcirca 25.000 de hectare.

Credit video: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin

 

Comments

comments

About the Author