UPDATE! Facebook, WhatsApp și Instagram încep să revină la normal după peste 9 ore

Posted on oct. 5 2021 - 1:11am by petre

Rețelele de socializare Facebook și Instagram au picat, luni seara, în mai multe zone din România și din lume.

Nici aplicațile de mesagerie online WhatsApp și Messenger nu au funcționat, începând, aproximativ, cu ora locală 18:45. Compania Facebook Inc, care deține toate cele patru platforme, a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că lucrează la remedierea situației, însă fără a oferi informații clare privind prăbușirea la nivel global.

Între timp, experții în IT au venit cu primele explicații – nu sunt excluse acte de sabotaj, dar cel mai probabil a fost o eroare internă de configurare.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, ora României, aplicațiile au început să revină treptat la parametri optimi.

 

Aplicațiile Instagram, Facebook, Messenger şi WhatsApp au avut, luni seara, o serie de dificultăți tehnice ce le-au făcut inutilizabile
Pe Wall Street, acţiunile Facebook, deja în scădere la începutul sesiunii, au înregistrat pierderi de aproximativ 5.5%
A durat mai bine de șase ore pentru ca Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp, căzute complet, să revină la normal, o situație excepțională pentru compania din Menlo Park, California
UPDATE 01:00 – Aplicațiile Facebook au început să meargă din nou

00:00
Aplicațiile Facebook Inc. au început să revină la normal. Facebook funcționează pe mobile și pe desktop, Instagram este din nou utilizabil, iar pentru unii utilizatori și WhatsApp este operațional în cursul nopții de luni spre marți. Revenirea pare a se face treptat.

CITEȘTE ȘI:
Facebook, în mijlocul controverselor după o scurgere de informaţii. Denunţătorul şi-a dezvăluit identitatea
Haos pe internet. Instagram a căzut în toată lumea, spre disperarea utilizatorilor
Mesaje-capcană pe Instagram: „Atacatorii profită de curiozitatea umană”.

 

UPDATE 00:00 – La o cădere de 5.5% a acțiunilor în cursul zilei de luni, cea mai rea zi pe burse pentru Facebook în aproape un an de zile, fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, care deține aproximativ 14% din gigantul IT, ar fi pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari din avere, estimează Bloomberg. La ora transmiterii acestui update, adresele web ale platformelor Facebook, Instagram și WhatsApp încă sunt complet nefuncționale. Aplicațiile mobile se deschid, însă nu sunt utilizabile.

Comments

comments

About the Author