Un milion de biciclete vor fi fabricate la Timișoara în 2021 și vândute în toată lumea! Investiție de 30 de milioane euro în a doua fabrică în capitala Banatului

Posted on mai 18 2021 - 11:50pm by petre

Firma din Timişoara care produce biciclete pentru Decathlon inaugurează în toamnă a doua fabrică, o investiţie de 30 mil. euro.

Sport Mechanical Workshop şi-a majorat afacerile în pandemie cu 58% şi a angajat 70 de oameni, anunță Ziarul Financiar.

Sport Mechanical Workshop, firma din Timişoara ce asamblează biciclete pentru gigantul francez Decathon, va inaugura în toamnă cea de-a doua fabrică din oraşul de pe Bega, potrivit datelor publicate pe Facebook-ul companiei.

 

Este vorba de un proiect de 30 mil. euro şi 750 de angajaţi.

Din informaţiile disponibile deja pe site-ul propriu se vede că uni­tatea de producţie a fost ridicată, iar lucrările continuă. Firma a depus la final de 2019 certificatul de urbanism pentru a obţine autorizaţia de construire.

Fabrica iniţială din Timişoara a com­­paniei care produce biciclete pen­­tru Decathlon, unitate de pro­duc­ţie ope­rată de compania Sport Me­cha­­nical Workshop, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. lei în 2020, iar nu­mă­rul de salariaţi a sărit de 300.

 

Astfel, businessul a crescut cu 58% în pan­demie, în 2020 versus anul ante­rior, pe când numărul de salariaţi a avut tot o traiectorie ascendentă, fi­ind an­gajaţi circa 70 de oameni, ara­tă calculele făcute de ZF pe baza datelor publice.

Două fabrici locale – Sport Mechanical Workshop şi Nextcity din Reşiţa – au asamblat anul trecut pentru Decathlon circa 860.000 de biciclete, iar ţinta francezilor pentru 2021 este ca peste 1 milion de vehicule pe două roţi să fie „made in Romania“ şi apoi vândute în reţeaua grupului francez din toată lumea.

Decathlon a confirmat planurile pentru o nouă fabrică anul trecut şi a anunţat că ţinta pe viitor a companiei e să ajungă la 1,5 milioane de vehicule pe două roţi realizate local.

sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

About the Author